Cremet orzo med laks - Orzo med soltørrede tomater, spinat og laks

Cremet orzo med laks

Cremet orzo med laks
Opskrift på Orzo a la Marry me med laks - orzo med soltørrede tomater, spinat og laks.
Cremet orzo med laks - Orzo med soltørrede tomater, spinat og laks

Lækker cremet orzo med soltørrede tomater, spinat, hvidløg, masser af parmesan og pandestegt laks.
Orzo – eller risini, som de også kaldes, er et risformet pasta. De smager afsindig godt, og er perfekte som tilberedning a la risotto.
Hygge mad med dejlig smag, og uanede variations muligheder.
Orzo a la Marry Me Chicken toppet med saftig pandestegt laks – en virkelig skøn kombination.

Orzo tilberedning
Jeg tilbereder min orzo som jeg tilbereder en risotto – altså ved lavt blus, og ved løbende at tilsætte bouillon.
Konsistensen er simpelthen så lækker, og saucen omkring bliver blød og cremet.
Denne orzo med hvidløg, spinat og soltørrede tomater kan også serveres med kylling, mørbrad af gris eller et stykke hvid fisk.

Cremet orzo med laks - Orzo med soltørrede tomater, spinat og laks

Cremet orzo med laks

Opskrift på Orzo a la Marry me med laks – orzo med soltørrede tomater, spinat og laks.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 stykker laks
  • 400 g orzo (risini)
  • 1-2 skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 140 g soltørrede tomater, groft hakket (gem olien)
  • 1 dl hvidvin (kan undlades)
  • 7-8 dl kyllingebouillon
  • 1 dl fløde eller creme fine
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 10 stilke frisk basilikum, bladene heraf
  • 100 g frisk spinat
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Krydr laksen med salt og peber – lad gerne skindet sidde på.
    Stil til side til det skal steges.
  • Varm en dyb pande op, og steg løg og hvidløg i en god sjat olie, til løgene er klare. Vend derefter de soltørrede tomater i.
    Brug gerne olien fra de soltørrede tomater – den har masser af smag.
  • Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og rør derefter orzo pastaen i.
  • Tilsæt 6 dl bouillon, og tilbered den lidt a la risotto. – Rør i den jævnligt og tilsæt løbende mere bouillon.
  • Steg imens din laks. Varm en pande op, og steg laksen i en smule olie ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse.
    Jeg steger kødsiden først, og presser let med en paletkniv på skindsiden imens – det giver en flot stegeflade.
    Vend derefter stykkerne og lad dem stege i ca. 3 minutter på skindsiden.
    Fjern panden fra blusset eller læg laksen til side på en tallerken, til orzoen er klar.
  • Når orzoen er ved at være mør – efter ca. 15-18 minutter, tilsættes fløde og parmesanen. Varm den igennem og mag til med salt og friskkværnet peber.
  • Tilbered til du har den ønskede konsistens, og tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det. 
  • Vend til sidst basilikum og spinaten i retten, og server med laks på toppen og masser af friskkværnet peber.
Cremet orzo med laks - Orzo med soltørrede tomater, spinat og laks
Cremet orzo med laks – Orzo med soltørrede tomater, spinat og laks

Kommentarer

  1. Soltørrede tomater i fremgangsmåden men ikke i ingrediens listen. Hvor meget soltørrede tomater skal der bruges?

  2. Rebekka

    Hvor køber du orzo henne?

    • Hej Rebekka

      Jeg køber dem gerne i Kvickly 🙂 Netto har også lige haft dem på spot – de hedder også risini 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)