Opskrift på Orzo a la Marry me med laks - orzo med soltørrede tomater, spinat og laks.
Servings 4personer
Ingredienser
4stykker laks
400gorzo (risini)
1-2skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
140gsoltørrede tomater, groft hakket (gem olien)
1dlhvidvin (kan undlades)
7-8dlkyllingebouillon
1dlfløde eller creme fine
75gparmesan, fintrevet
10stilkefrisk basilikum, bladene heraf
100gfrisk spinat
Olie
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Krydr laksen med salt og peber - lad gerne skindet sidde på.Stil til side til det skal steges.
Varm en dyb pande op, og steg løg og hvidløg i en god sjat olie, til løgene er klare. Vend derefter de soltørrede tomater i.Brug gerne olien fra de soltørrede tomater - den har masser af smag.
Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og rør derefter orzo pastaen i.
Tilsæt 6 dl bouillon, og tilbered den lidt a la risotto. – Rør i den jævnligt og tilsæt løbende mere bouillon.
Steg imens din laks. Varm en pande op, og steg laksen i en smule olie ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse. Jeg steger kødsiden først, og presser let med en paletkniv på skindsiden imens - det giver en flot stegeflade. Vend derefter stykkerne og lad dem stege i ca. 3 minutter på skindsiden.Fjern panden fra blusset eller læg laksen til side på en tallerken, til orzoen er klar.
Når orzoen er ved at være mør - efter ca. 15-18 minutter, tilsættes fløde og parmesanen. Varm den igennem og mag til med salt og friskkværnet peber.
Tilbered til du har den ønskede konsistens, og tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det.
Vend til sidst basilikum og spinaten i retten, og server med laks på toppen og masser af friskkværnet peber.