Nem og lækker orzo gryde med citron og parmesan.
Cremet orzo med fløde, citron og parmesan, – masser af frisk basilikum og friskkværnet peber.
Enkelt og virkelig lækker, – og smager lidt ligesom en slags risotto.
Jeg er helt solgt til denne lille kortklippede pasta, det smager simpelthen fantastisk.
Konsistensen bliver lækker cremet, og du kan variere smagende i det uendelige.
Denne her orzo med citron kan du servere alene, eller til et stykke kylling, gris eller stegt fisk. Den er mild, blød og rund i smagen, – og så er den drøn nem at lave.
Serveres den alene, vil jeg anbefale af servere den med en smule brød, dampede grøntsager eller lignende.
Hvad er orzo?
Orzo, eller risoni, som de også kaldes, er en kortklippe type pasta der ligner ris. Typisk er kogetiden faktisk den samme som de fleste typer pasta, trods den lille størrelse.
Når jeg laver orzo tilbereder jeg dem som en risotto. Jeg rører i gryden undervejs og tilsætter bouillonen løbende. Derfor skal de også have noget længere tid end beskrevet på posen, da den tilberedes ved lav varme.
På den måde sikrer jeg det bedste resultat i konsistens af både orzo og den cremede sauce der er omkring.
Skal de bruges i en salat koger jeg dem blot i rigelig vand med salt, – fuldstændig som beskrevet på pakken.
Cremet orzo med citron og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g orzo
- 1-2 skalotteløg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl hvidvin (kan undlades)
- 7-8 dl hønsebouillon
- 1 dl fløde
- 65 g parmesan, fintrevet
- 1 citron, fintrevet skal og saften heraf
- 10 stilke basilikum, bladene heraf
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde eller dyb pande, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt hvidvinen og lad den koge en smule ind.
- Hæld orzoen ved og 6 deciliter bouillon, og lad den nu tilberede ved svag varme, under omrøring.Tilbered den som du tilbereder en risotto. Rør i den jævnligt, og tilsæt løbende mere boillon.
- Når din orzo er ved at være mør, efter ca. 15-18 minutter, tilsættes fløde, parmesan og citronskal. Smag også til med citronsaft, salt og peber.Tilbered til du har den ønskede konsistens, og spæd op med mere bouillon hvis der er behov for det.Konsistensen skal være blød og cremet, – ikke for fast og ikke flydende.
- Vend til sidst basilikumbladene i retten, og server straks.
Kan man evt. lave Arancini af orzo opskriften?
Tak for mange lækre opskrifter
Hej Judy
Hvor er det skægt du spørger, det var nemlig også min første tanke, da jeg lavede orzo:)
Jeg har ikke prøvet, men kan slet ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne det 🙂
Jeg vil snart prøve at lave dem 🙂
Dbh Dianna
Jeg kan ikke finde orzo i butikkerne – har du et bud på, hvor de sælger det
Hej Anette
Jeg køber dem i Kvickly fra mærket Änglamark 🙂
Kh Dianna
Også godt med persille i stedet for basilikum ☺️
Hej Vibeke
Jeg blander også tit persille i mine orzo retter, og pastaretter – smager skønt og er meget dekorativt 🙂
Kh Dianna