Cremet citronpasta med kylling - Opskrift på nem citronpasta uden fløde

Cremet citronpasta med kylling

Cremet citronpasta med kylling - Opskrift på nem citronpasta uden fløde
Cremet citronpasta med kylling
Opskrift på cremet citronpasta med kylling og frisk basilikum.
Samlet tid: 20 minutter
5 fra 9 stemmer

Nem og lækker citronpasta med kylling og frisk basilikum.
Denne her cremede citronpasta med kylling tager ingen tid at lave, – den er lavet med æggeblomnmer, parmesan og pastavand, som giver det lækreste cremede resultat. En citronpasta uden fløde.
Har du ikke prøvet at lave citronpasta med æggeblommer før, så skal du gøre det, – retten får en skøn cremethed, uden at føles “fed”.
Server den som her med små stykker stegt kylling, eller steg kyllingen som et helt bryst, og server det i skiver ved siden af.

Cremet citronpasta med kylling - Opskrift på nem citronpasta uden fløde

Cremet citronpasta med kylling

Opskrift på cremet citronpasta med kylling og frisk basilikum.
5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g kylling, skåret i mundrette bider
  • 4 æggeblommer
  • 25 g smør
  • 1 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 100 g parmesan, fintrevet
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • Olie
  • Salt og peber
  • Pastavand

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen til stykkerne er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
  • Kog imens pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand.
  • Bland æggeblommerne med citronsaft og citronskal, og pisk 1/2 dl pastavand heri.
    *Vær opmærksom på, at der evt. skal tilsættes mere citronsaft, hvis citronen ikke er så saftig.
  • Tag pastaen direkte fra kogevandet og over til kyllingen på panden, – lad panden stå ved lavt blus.
  • Tilsæt smørret, og vend det godt rund til det smelter, og hæld derefter æggeblandingen over, og vend det igen godt sammen.
  • Rør til sidst parmesan og basilikumblade i retten, og juster konsistensen med mere pastavand. Lad den stå ved lavt blus, og rør retten sammen, – på den måde cremer saucen sig om pastaen.
  • Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  • Top evt. med frisk persille og parmesan.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Cremet citronpasta med kylling - Opskrift på nem citronpasta uden fløde
Cremet citronpasta med kylling – Opskrift på nem citronpasta uden fløde

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse