Opskrift på cremet citronpasta med kylling og frisk basilikum.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta
400gkylling, skåret i mundrette bider
4æggeblommer
25gsmør
1citron, saft og fintrevet skal heraf
100gparmesan, fintrevet
8stilkefrisk basilikum, bladene heraf
Olie
Salt og peber
Pastavand
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen til stykkerne er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Kog imens pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand.
Bland æggeblommerne med citronsaft og citronskal, og pisk 1/2 dl pastavand heri.*Vær opmærksom på, at der evt. skal tilsættes mere citronsaft, hvis citronen ikke er så saftig.
Tag pastaen direkte fra kogevandet og over til kyllingen på panden, - lad panden stå ved lavt blus.
Tilsæt smørret, og vend det godt rund til det smelter, og hæld derefter æggeblandingen over, og vend det igen godt sammen.
Rør til sidst parmesan og basilikumblade i retten, og juster konsistensen med mere pastavand. Lad den stå ved lavt blus, og rør retten sammen, - på den måde cremer saucen sig om pastaen.
Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.