Nem og lækker salat med frisk romaine, rucola, parmesan og citronvinaigrette. Helt enkel, – men stadig med masser af smag og sprødhed, og perfekt som tilbehør til især kylling og laks.
Jeg vil anbefale at servere salaten med det samme når den er vendt med vinaigretten, – der vil være lækreste sprødhed i salaten.
Annonce// Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Nordic Harvest.
Jeg har til denne opskrift brugt baby salater fra Nordic Harvest.
Deres salater er rene og klar til brug, – de holder sig friske i evigheder, og så smager de bare så dejligt.
Bæredygtig produktion, ingen sprøjte gifte og dyrket på ren vindenergi – jeg er kæmpe fan.
Romainesalat med ruccola, citron og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1 stort romainesalat
- 2 håndfulde rucola
- 60 g parmesan, shaves eller revet
- 30 g pinjekerner, gerne ristede
Citronvinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 1/2 tsk honning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Citronvinaigrette
- Bland ingredienserne til vinaigretten, gerne i et glas med låg, – så er den nem at ryste sammen.
- Smag til med salt og peber og stil den til side.*Husk at parmesanen også er til den salte side, – så overdriv ikke med salt.
Salaten
- Skyl romainesalaten grundigt og riv bladene i store stykker.
- Vend romainesalaten sammen med rucola og halvdelen af parmesanen i en skål.
- Hæld halvdelen af vinaigretten over, og vend det godt sammen.
- Hæld salaten i en serveringsskål og top med resten af parmesanen, pinjekerner og der sidste vinaigrette.*Giv evt. salaten lidt friskkværnet peber på toppen.