Cremet blomkålssalat med sprøde mandler og frisk purløg – en frisk og lækker kombination af teksturer og smag.
Denne her salat står ofte på bordet herhjemme henover sommeren – den er så frisk og lækker, og et absolut must try.
Den friske blomkål blandes med en klassisk creme fraiche dressing og toppes med sprøde grofthakkede mande – elkelt og godt.
Blomkålssalat er perfekt tilbehør til sommerens grill, til en stegt kylling, en bagt side laks eller til en mørbrad af gris.
Den kan laves på ingen tid, og salaten kan sagtens forberedes – vent dog med at toppe den med mandler til inden servering.
Blomkålssalat er med sin cremede finish oplagt til retter der serveres uden sauce.
Cremet blomkålssalat med mandler og purløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 bdt purløg, finthakket
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk løgpulver
- 1 nip sukker
- Salt og peber
Derudover
- 1 håndfuld mandler, grofthakket
- Purløg til pynt
Sådan gør du
- Del blomkålen i små buketter.
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
- Rør blomkålsbuketterne sammen med dressingen.
- Top blomkålssalaten med hakkede mandler, godt med friskkværnet peber og evt. mere finthakket purløg.