Min bedste opskrift på chokoladekage med kakaoglasur, – snasket, saftig og lækker.
Denne opskrift på chokoladekage er jeg så glad for, – den er super nem at bage, den smager fantastisk – og så holder den sig lækker snasket og svampet i flere dage.
Top chokoladekagen med glasur, og drys evt. med kokos, krymmel eller skumfiduser – den er altid et hit hos både børn og voksne.
Chokoladekagen kan sagtens laves dagen i forvejen, – sørg for at pakke den tæt, gerne i en bradepande med låg, så holder den sig frisk og lækker.
Min bedste opskrift på chokoladekage
Min favorit opskrift når der skal chokolade kage på bordet, – det er altså denne her.
Den kan røres sammen på absolut ingen tid, og så kan du pynte den som du foretrækker, eller serveres den i alt sin enkelhed – præcis som den er.
Jeg bruger en god chokolade på 55% i kagen, – og jeg bruger 100 gram. Du kan sagtens tilsætte 50 gram ekstra, og lad gerne de 50 gram være grofthakket, det giver en lækker midte i kagen.
Chokoladekage med glasur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chokoladekage
- 250 g
hvedemel
- 200 g
rørsukker
- 150 g
brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 200 g
smør
- 100 g mørk chokolade – ca. 55%
- 3
æg
- 2 1/2 dl
sødmælk
- 3/4 dl
kakaopulver (usødet)
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 5 spsk
vand, – måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle godt af – uden det sætter sig.
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse med en håndmixer.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
- Pisk mælke sammen med æggesnapsen, og tilsæt derefter de tørre ingredienser.Pisk også disse godt ind i æggesnapsen. Jeg bruger bare et piskeris.
- Tilsæt til sidst smør/chokolade blandingen, og pisk den ind i kagedejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med en smule fedtstod, og hæld dejen heri.
- Bag chokoladekagen i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.Ovne varme meget forskelligt, så tjek gerne med en kødnål, at kagen er gennembagt. Hænger der dej i, skal kagen bages lidt længere.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
- Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel, kokos eller lignende.
Hej glæder mig til at prøve den, men vil lige høre hvordan du opbevare den hvis den ikke skal spises samme dag dejlig dag til dig
Hilsen fra Anne
Hej Anne
Tusind tak for din besked:)
Da det er helt almindelig glasur der er på toppen vil jeg anbefale at opbevare den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, – på den måde sikrer du den ikke bliver hård/tør, men forbliver saftig og lækker 🙂
Rigtig god fornøjelse og god Pinse:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Ville høre hvor høj kagen bliver. Skal nemlig lave en lagkage i bradepande størrelse.
Men tror du denne er høj nok til at deles i 2 bunde? Eller tror du jeg kan gange opskriften med noget?
Mvh Signe
Hej Signe
Jeg tænker det er dig der har skrevet på IG også, men nu får du lige svar her 🙂
Du kan sagtens dele bunden i 2 og bruge den som lagkagebunde 🙂
Kh Dianna
Hejsa.
Må jeg spørge hvor stor er den bradepande du bruger til kagen?
På forhånd tak, jeg glæder mig til at prøve og lave den
Hej Tina
Det kan du tro – den måler 33×23 🙂 Målene skulle gerne stå i den sorte boks på opskriften også – blot til en anden gang <3
Kh Dianna
Du skriver at du bruger 55% chokolade, men i opskriften skriver du 70%. Hvad er bedst?
Hej Vibeke
Det er 55%, – har rettet det i opskriften:)
Kh Dianna
Elsker dine opskrifter og tror du de kan laves som muffins?
Hej Kirsten
Tusind tak altså 🙂
Og det tror jeg sagtens du kan, huske at justere tiden – de skal nok ikke have meget mere end 22 min ca 🙂
Kh Dianna
Hvor stor en bradepande bruger du? 🙂
Hej Camilla
Den er 33×23 cm – informationen skriver jeg i det sorte felt på opskriften 🙂
Jeg vil begynde at skrive det i teksten, kan godt se det er noget nemmere 🙂
Kh Dianna
Kagen ser usigelig lækker ud, og vil blive prøvet en af de nærmeste dage, MEN tricket med kødnålen er ikke brugbar. Kødnåle er lavet af metal, og når der er fedtstof i kagen, som her, vil dejen blot glide af. Brug i stedet en neutral tandstikker af træk.
Hej Trine
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Ej er det rigtig? Jeg synes dejen hænger i, også selvom den er af metal – men vil da notere mig tricket med tandstikken til næste gang 🙂
Fiffet er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Hej. Kan jeg bruge kagemel i stedet for Alm. mel?
Hejsa. Jeg har lige lavet den og den et let, svampet og lækker men den er slet ikke som den er på dit billede, der ser den mere kompakt ud og noget mørkere i chokoladen. Nogen ide hvorfor ?
Kh. Bettina.
Hej Bettina
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Uhhh det tør jeg ikke svare på, min ser altid sådan her ud når jeg bager den.
Tænker om det kan have noget med afbagningen at gøre – altså hvor længe den er bagt? Ovne varmer jo forskelligt 🙂
Og farven kan komme an på chokoladen der er brugt (% mæssigt), og lidt sjovt – for jeg syne sko min ser rødbrun ud i farven 🙂 Havde selv forventet en anden farve da jeg skar den 🙂
Kh Dianna
Super lækkert kager
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Dbh Dianna
Den bedste jeg har smagt ☺️
Hej Mette
Tusind tak for din søde besked – det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Tror du den kan fryses uden glasur og tøes op til stue temperatur på dagen, med et godt resultat?
Tak for alle dine gode opskrifter!
Hilsen Karina
Hej Karina
Altså det tænker jeg bestemt du kan 🙂
Kagen kan i hvertfald fryses, så ser ikke noget i vejen for, at toppe med glasur efter optøning 🙂
Kh Dianna
Hej har ikke den mørke schokolade kan man putte lidt ekstra cacaopulvet i mvh Bente lund
Hejsa
Ja det tanker jeg bestemt du kan, prøv at justere med et par spiseskefulde ekstra kakaopulver 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Ville hurtigt spørge om det ville påvirke kagen hvis man gjorde den glutenfri? Evt erstattede rørsukkeret med almindeligt sukker?
Mvh Mille
Hej Mille
Rørsukker/brunfarin kan sagtens erstattes af almindelig sukker 🙂
Har desværre ikke prøvet at bage den glutenfri, så det ved jeg desværre ikke.
Kh Dianna
Hej igen. Er det ikke den kage du har i din bog, bortset fra at den er appelsinsaft og skal?
Hej.
Er det mon nok at fordoble opskriften hvis man vil lave i ovnens egen bradepande?
Hej Heidi
Jeg vil gå med 2 1/2 portion, det tror jeg passer bedst 🙂
Kh Dianna
Hvor meget skal bagetiden forøges, hvis man ganger op med 2 1/2 til ovnens egen bradepande ?
Hej Lise
prøv som udgangspunk at følge bagetiden i opskriften – kagen får ikke mere højde, så tror det fungerer ok.
Men mærk lige med en kødnål når du rammer bagetiden, og giv den lidt mere hvis der er burg for det 🙂
Kh Dianna
2 1/2 dl
sødmælk
▢
3/4 dl
kakaopulver (usødet
Hvad svare 21/2 dl til? Er det 2 en halv dl?
Og kakaopulver ? Er det 3 en halv dl?
Jeg Kan ikke helt forstå med 21/2
Hej Elina
Mælk er 2 og 1/2 dl – så 2 hele dl og 1/2 ekstra.
Kakao er 3 kvarte – dvs. 0,75 – så under 1 dl kakaopulver 🙂
Kh Dianna
Har lige sat kagen i ovnen.Dejen var ligesom salve,lige noget for en slikpose. Venter spændt på resultatet
Mente en slikpot