Lækker svampet chokoladekage toppet med glasur, – en klassisk klassenstime kage som man husker den fra barn.
Denne chokoladekage med glasur er super nem at lave, den smager fantastisk og så holder den sig lækker svampet og frisk i flere dage, – hvis den da får lov at stå så længe.
Top din chokoladekage med kokos, krymmel eller skumfiduser, – den er altid et hit hos både børn og voksne.

Chokoladekage med glasur
Ingredienser
Chokoladekage
- 270 g
hvedemel
- 200 g
rørsukker
- 150 g
brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 200 g
smør
- 100 g
mørk chokolade 70%
- 3
æg
- 2 dl
sødmælk
- 3/4 dl
kakaopulver (usødet)
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 5 spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle let af.
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
- Tilsæt smør/chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
- Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af mælken, - rør til dejen er glat og uden klumper.
- Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
- Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel, kokos eller lignende.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.



Hej glæder mig til at prøve den, men vil lige høre hvordan du opbevare den hvis den ikke skal spises samme dag dejlig dag til dig
Hilsen fra Anne
Hej Anne
Tusind tak for din besked:)
Da det er helt almindelig glasur der er på toppen vil jeg anbefale at opbevare den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, – på den måde sikrer du den ikke bliver hård/tør, men forbliver saftig og lækker 🙂
Rigtig god fornøjelse og god Pinse:)
Kh Dianna