Opskrift på nem og lækker chokoladekage med glasur.Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Ret Dessert
Køkken Gourministeriet
Nøgleord Bradepandekage
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 14Personer
Author Dianna
Ingredienser
Chokoladekage
250g
hvedemel
200g
rørsukker
150g
brun farin (kan erstattes af rørsukker)
200g
smør
100gmørk chokolade - ca. 55%
3
æg
2 1/2dl
sødmælk
3/4dl
kakaopulver (usødet)
1tsk
vaniljesukker
2tsk
bagepulver
1nip
salt
Glasur
3dl
flormelis
3spsk
kakaopulver (usødet)
5spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle godt af - uden det sætter sig.
Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse med en håndmixer.
Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
Pisk mælke sammen med æggesnapsen, og tilsæt derefter de tørre ingredienser.Pisk også disse godt ind i æggesnapsen. Jeg bruger bare et piskeris.
Tilsæt til sidst smør/chokolade blandingen, og pisk den ind i kagedejen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med en smule fedtstod, og hæld dejen heri.
Bag chokoladekagen i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.Ovne varme meget forskelligt, så tjek gerne med en kødnål, at kagen er gennembagt. Hænger der dej i, skal kagen bages lidt længere.
Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel, kokos eller lignende.