Min bedste opskrift på chokoladekage med kakaoglasur, – snasket, saftig og lækker.
Denne opskrift på chokoladekage er jeg så glad for, – den er super nem at bage, den smager fantastisk – og så holder den sig lækker snasket og svampet i flere dage.
Top chokoladekagen med glasur, og drys evt. med kokos, krymmel eller skumfiduser – den er altid et hit hos både børn og voksne.
Chokoladekagen kan sagtens laves dagen i forvejen, – sørg for at pakke den tæt, gerne i en bradepande med låg, så holder den sig frisk og lækker.
Min bedste opskrift på chokoladekage
Min favorit opskrift når der skal chokolade kage på bordet, – det er altså denne her.
Den kan røres sammen på absolut ingen tid, og så kan du pynte den som du foretrækker, eller serveres den i alt sin enkelhed – præcis som den er.
Jeg bruger en god chokolade på 55% i kagen, – og jeg bruger 100 gram. Du kan sagtens tilsætte 50 gram ekstra, og lad gerne de 50 gram være grofthakket, det giver en lækker midte i kagen.
Chokoladekage med glasur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chokoladekage
- 250 g
hvedemel
- 200 g
rørsukker
- 150 g
brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 200 g
smør
- 100 g mørk chokolade – ca. 55%
- 3
æg
- 2 1/2 dl
sødmælk
- 3/4 dl
kakaopulver (usødet)
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 5 spsk
vand, – måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle godt af – uden det sætter sig.
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse med en håndmixer.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål.
- Pisk mælke sammen med æggesnapsen, og tilsæt derefter de tørre ingredienser.Pisk også disse godt ind i æggesnapsen. Jeg bruger bare et piskeris.
- Tilsæt til sidst smør/chokolade blandingen, og pisk den ind i kagedejen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, eller smør den med en smule fedtstod, og hæld dejen heri.
- Bag chokoladekagen i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.Ovne varme meget forskelligt, så tjek gerne med en kødnål, at kagen er gennembagt. Hænger der dej i, skal kagen bages lidt længere.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
- Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel, kokos eller lignende.
Hej glæder mig til at prøve den, men vil lige høre hvordan du opbevare den hvis den ikke skal spises samme dag dejlig dag til dig
Hilsen fra Anne
Hej Anne
Tusind tak for din besked:)
Da det er helt almindelig glasur der er på toppen vil jeg anbefale at opbevare den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, – på den måde sikrer du den ikke bliver hård/tør, men forbliver saftig og lækker 🙂
Rigtig god fornøjelse og god Pinse:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Ville høre hvor høj kagen bliver. Skal nemlig lave en lagkage i bradepande størrelse.
Men tror du denne er høj nok til at deles i 2 bunde? Eller tror du jeg kan gange opskriften med noget?
Mvh Signe
Hej Signe
Jeg tænker det er dig der har skrevet på IG også, men nu får du lige svar her 🙂
Du kan sagtens dele bunden i 2 og bruge den som lagkagebunde 🙂
Kh Dianna
Hejsa.
Må jeg spørge hvor stor er den bradepande du bruger til kagen?
På forhånd tak, jeg glæder mig til at prøve og lave den
Hej Tina
Det kan du tro – den måler 33×23 🙂 Målene skulle gerne stå i den sorte boks på opskriften også – blot til en anden gang <3
Kh Dianna
Du skriver at du bruger 55% chokolade, men i opskriften skriver du 70%. Hvad er bedst?
Hej Vibeke
Det er 55%, – har rettet det i opskriften:)
Kh Dianna
Elsker dine opskrifter og tror du de kan laves som muffins?
Hej Kirsten
Tusind tak altså 🙂
Og det tror jeg sagtens du kan, huske at justere tiden – de skal nok ikke have meget mere end 22 min ca 🙂
Kh Dianna
Hvor stor en bradepande bruger du? 🙂
Hej Camilla
Den er 33×23 cm – informationen skriver jeg i det sorte felt på opskriften 🙂
Jeg vil begynde at skrive det i teksten, kan godt se det er noget nemmere 🙂
Kh Dianna
Kagen ser usigelig lækker ud, og vil blive prøvet en af de nærmeste dage, MEN tricket med kødnålen er ikke brugbar. Kødnåle er lavet af metal, og når der er fedtstof i kagen, som her, vil dejen blot glide af. Brug i stedet en neutral tandstikker af træk.
Hej Trine
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Ej er det rigtig? Jeg synes dejen hænger i, også selvom den er af metal – men vil da notere mig tricket med tandstikken til næste gang 🙂
Fiffet er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna