Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Opskrift på quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Lækre sprøde quesadillas fyldt med hakket oksekød, krydret tomatsalsa og masser af ost.
Den her ret smager helt fantastisk, – chili con carne og smeltet ost forenet mellem 2 lækre hvede tortillas, og serveret med hjemmelavet tomatsalsa, – det er da en vinder.
Prøv min klassiske chili con carne med hakket oksekød, – eller prøv denne version chili con carne med oksebov.

Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa

Opskrift på quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1

    store løg, finthakkede

  • 2 fed

    hvidløg, fint revet

  • 1/4 rød chili uden kerner, finthakket
  • 30 g

    syltede jalapenos, finthakkede

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    kanel, stødt

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1 spsk

    tomatkoncentrat

  • 10 g

    chokolade 70 %

  • 1 ds

    kidneybønner

  • Olivenolie

Salsa

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 4 fed

    hvidløg, revet

  • 1

    rødløg, finthakket

  • 1 dl

    syltede jalapenos, finthakket

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 dl

    ketchup

  • 2 tsk

    stødt koriander

  • 1/2 tsk

    tabasco

  • Lidt friskpresset citronsaft

  • Salt og peber

Derudover

  • 2

    modne avocadoer, skåret i skiver

  • 200 g

    cheddar, revet

  • 8

    bløde hvede tortillas

  • 2 håndfulde

    friske spinatblade

  • 2

    forårsløg, snittede

  • 2 dl

    cremefraiche 18%

Sådan gør du

Chili con carne

  • Varm lidt olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og krydderier af i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, finthakkede jalapenos og chokoladen, og lad retten simre i mindst 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Tilsæt til sidst de skyllede kidneybønner, varm hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Tomatsalsa

  • Hæld de hakkede tomater i en sigte og lad dem dryppe godt af, - alt væde skal sigtes fra.
  • Bland tomaterne med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. Opbevar den på køl til den skal serveres.

Quesadillas

  • Fordel en håndfuld ost på hver af de 4 hvede tortillas, top med chili con carne og slut af med friske spinatblade, lidt ekstra ost og endnu en hvede tortilla.
  • Varm dem op på en tør pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde.
  • Server de varme quesadillas toppet med forårsløg, skiver af avocado, salsa og creme fraiche.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)