Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Opskrift på quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Lækre sprøde quesadillas fyldt med hakket oksekød, krydret tomatsalsa og masser af ost.
Den her ret smager helt fantastisk, – chili con carne og smeltet ost forenet mellem 2 lækre hvede tortillas, og serveret med hjemmelavet tomatsalsa, – det er da en vinder.
Den kan enten laves helt fra bunden, men er også perfekt som et hurtigt aftenmåltid hvis man ligger inde med en rest chili con carne.

Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa

Opskrift på quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1

    store løg, finthakkede

  • 2 fed

    hvidløg, fint revet

  • 1/4 rød chili uden kerner, finthakket
  • 30 g

    syltede jalapenos, finthakkede

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    kanel, stødt

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1 spsk

    tomatkoncentrat

  • 10 g

    chokolade 70 %

  • 1 ds

    kidneybønner

  • Olivenolie

Salsa

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 4 fed

    hvidløg, revet

  • 1

    rødløg, finthakket

  • 1 dl

    syltede jalapenos, finthakket

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 dl

    ketchup

  • 2 tsk

    stødt koriander

  • 1/2 tsk

    tabasco

  • Lidt friskpresset citronsaft

  • Salt og peber

Derudover

  • 2

    modne avocadoer, skåret i skiver

  • 200 g

    cheddar, revet

  • 8

    bløde hvede tortillas

  • 2 håndfulde

    friske spinatblade

  • 2

    forårsløg, snittede

  • 2 dl

    cremefraiche 18%

Sådan gør du

Chili con carne

  • Varm lidt olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og krydderier af i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, finthakkede jalapenos og chokoladen, og lad retten simre i mindst 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Tilsæt til sidst de skyllede kidneybønner, varm hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Tomatsalsa

  • Hæld de hakkede tomater i en sigte og lad dem dryppe godt af, - alt væde skal sigtes fra.
  • Bland tomaterne med de øvrige ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. Opbevar den på køl til den skal serveres.

Quesadillas

  • Fordel en håndfuld ost på hver af de 4 hvede tortillas, top med chili con carne og slut af med friske spinatblade, lidt ekstra ost og endnu en hvede tortilla.
  • Varm dem op på en tør pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde.
  • Server de varme quesadillas toppet med forårsløg, skiver af avocado, salsa og creme fraiche.
Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød
Quesadillas – Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød
Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød
Quesadillas – Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød
Quesadillas - Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød
Quesadillas – Opskrift på mexicanske quesadillas med oksekød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*