Klassisk carpaccio med parmesan og rucola er en elegant og smagfuld ret, der kan samles på ingen tid.
Den er perfekt som forret, appetizer eller en let frokost serveret med friskbagt brød til.
Carpaccio kan købes i de fleste dagligvarebutikker, hos slagteren eller laves selv – det er i bund og grund blot et stykke okseinderlår (eller oksemørbrad), der er frosset og skåret i ultra tynde skiver.
Denne opskrift er toppet med frisk rucola, et skvæt friskpresset citron, god olivenolie og masser af parmesan shaves. Drys med rigeligt friskkværnet peber for at fuldende retten. En simpel, men utrolig lækker ret, der passer til alle anledninger.
Carpaccio med parmesan og rucola
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g carpaccio – okseinderlår eller mørbrad
- 4 håndfulde rucola
- 40 g pinjekerner
- Parmesan shaved
- Olivenolie
- friskpresset citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Anret kødet på 4 tallerkener, dryp med lidt godt olivenolie og krydr med rigeligt friskkværnet peber.
- Top med rucola, parmesan shaves og pinjekerner – dryp med en smule citronsaft og krydr med salt og gerne ekstra friskkværnet peber.
- Server straks.