Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce
Opskrift på de lækreste cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce.
Denne opskrift giver 12 fyldte cannelloni.
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Fantastisk skøn og lækker pastaret med lækre cannelloni fyldt med spinat og ricotta, bagt i en skøn tomatsauce og toppet med ost.
Disse cannelloni smager virkelig fantastisk, en rigtig skøn og enkelt italiensk klassiker der bare er så mild og lækker i smagen.
De er super nemme at lave, og smager også dejligt opvarmet dagen efter med en god salat, hvis der skulle være nogle til overs.

Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce

Opskrift på de lækreste cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce.
Denne opskrift giver 12 fyldte cannelloni.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.81 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Gourministeriet, Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1/2 l

    grøntsags bouillon

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 1/2 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • 5 stilke frisk basilikum, bladene heraf
  • Salt og peber

  • Olie

Fyld

  • 300 g

    frisk spinat

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2

    æg

  • 250 g

    ricotta

  • 50 g

    parmesan, fintrevet

  • 50

    mozzarella, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

  • Olie

  • Derudover

  • 2 pakker friske lasagneplader
  • 150 g

    revet mozzarella til toppen

  • 1 håndfuld

    fintrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Hæld tomater, bouillon, frisk basilikum og krydderier over og lad saucen koge i ca. 20 min. så den reducerer en smule.
  • Smag til sidst til med salt og peber.

Fyld

  • Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, krydr med lidt salt og peber, og lad den derefter dræne for væde i en sigte og køle lidt af.
  • Bland ricotta med revet mozzarella, parmesan og muskat, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt æggene og rør til sidst spinatblandingen i.

Cannelloni

  • Hæld halvdelen af tomatsauce i et ovnfast fad.
  • Hvis pastaen ikke er skåret i stykker, skæres den ud i passende stykker, der svarer til at der sammenrullet kan ligge 12 rør i et ovnfast fad.
  • Læg et par store spiseskefulde fyld på pastastykket, og rul derefter sammen og placer rullerne i fadet med tomatsauce. Læg dem med samlingen nedad.
  • Når alle pastatuller er samlet og ligger i fadet hældes det sidste tomatsauce over, og der toppes af med revet mozzarella og parmesan.
  • Bag dine cannelloni i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min. Skru derefter op til 200 grader, almindelig ovn, og giv dem yderligere 10 min.
  • Lad retten hvile 10 min. inden den serveres.
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni – Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni – Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni – Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Kommentarer

  1. Marianne

    Skal helt klart prøves! Du skriver der skal/kan være 12 i et ovnfast fad – hvilken størrelse ovnfast fad har du brugt?

    • Hej Marianne

      Det lyder så dejligt 🙂
      Mit fad er kvadratisk og måler 25×25 cm:)

      Rigtig god weekend 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

      • Grethe

        Ser lækkert ud. Bruger du en færdigrevet mozarellla eller er det en frisk, som du plukker i småstykker. Tak for nogle skønne opskrifter.

  2. Lyder lækkert
    Bruger du varmluft eller alm ovn?
    Mette

  3. Virkelig lækker, blev serveret med et par forskellige salater til.

  4. Anette W

    Min mand er desværre ikke så stor fan af vegetarretter, så kan man evt putte lidt oksefars i fyldet eller tomatsaucen?

  5. 5 stars
    Den hitter, virkelig lækker, altid med en stor skål salat til.
    Tilbereder den om formiddagen, sættes på køl, klar til ovnen senere på dagen.

  6. Casper Torp Jensen

    5 stars
    Super lækker ret.
    Laver den ofte med krydrede kyllingekødboller eller kyllingefilet paneret i pankorasp sammen med.
    Lidt skiver frisk bøffel mozzarella på toppen de sidste 10 min kan anbefales.

    • Hej Casper

      Ej det lyder vildt lækkert, – både med mozzarellaen, men virkelig også med den panerede kylling.
      Det vil jeg prøve 🙂

      Rigtig glædelig jul 🙂

      Kh Dianna

  7. 5 stars
    Laver den igen og igen

  8. Kan man anvende frossen spinat ?

    • Hej Stine

      Det tænker jeg sagtens ja. Sørge for at dræne det godt inden det tilberedes – eller giv det høj varme på panden, så du får alt væsken ud af det 🙂

      Kh Dianna

  9. Kan canneloni med spinat og ricotta fryses ned?

    • Hej Gitte

      Jeg har ikke prøve, så tør ikke lægge hovedet på bloggen. Men ved at ricotta kan ændre konsistens ved frysning, sådan blive vandet og falde lidt fra hinanden artigt.

      Kh Dianna

4.81 from 21 votes (18 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)