
Fantastisk skøn og lækker pastaret med lækre cannelloni fyldt med spinat og ricotta, bagt i en skøn tomatsauce og toppet med ost.
Disse cannelloni smager virkelig fantastisk, en rigtig skøn og enkelt italiensk klassiker der bare er så mild og lækker i smagen.
De er super nemme at lave, og smager også dejligt opvarmet dagen efter med en god salat, hvis der skulle være nogle til overs.

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tomatsauce
- 2 ds
hakkede tomater
- 1/2 l
grøntsags bouillon
- 1
stort løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1 1/2 tsk
basilikum
- 1 tsk
oregano
- 5 stilke frisk basilikum, bladene heraf
-
Salt og peber
-
Olie
Fyld
- 300 g
frisk spinat
- 1
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, presset eller revet
- 2
æg
- 250 g
ricotta
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 50
mozzarella, revet
- 1/2 tsk
muskatnød
-
Salt og peber
-
Olie
-
Derudover
- 2 pakker friske lasagneplader
- 150 g
revet mozzarella til toppen
- 1 håndfuld
fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
Tomatsauce
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Hæld tomater, bouillon, frisk basilikum og krydderier over og lad saucen koge i ca. 20 min. så den reducerer en smule.
- Smag til sidst til med salt og peber.
Fyld
- Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, krydr med lidt salt og peber, og lad den derefter dræne for væde i en sigte og køle lidt af.
- Bland ricotta med revet mozzarella, parmesan og muskat, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt æggene og rør til sidst spinatblandingen i.
Cannelloni
- Hæld halvdelen af tomatsauce i et ovnfast fad.
- Hvis pastaen ikke er skåret i stykker, skæres den ud i passende stykker, der svarer til at der sammenrullet kan ligge 12 rør i et ovnfast fad.
- Læg et par store spiseskefulde fyld på pastastykket, og rul derefter sammen og placer rullerne i fadet med tomatsauce. Læg dem med samlingen nedad.
- Når alle pastatuller er samlet og ligger i fadet hældes det sidste tomatsauce over, og der toppes af med revet mozzarella og parmesan.
- Bag dine cannelloni i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min. Skru derefter op til 200 grader, almindelig ovn, og giv dem yderligere 10 min.
- Lad retten hvile 10 min. inden den serveres.



Skal helt klart prøves! Du skriver der skal/kan være 12 i et ovnfast fad – hvilken størrelse ovnfast fad har du brugt?
Hej Marianne
Det lyder så dejligt 🙂
Mit fad er kvadratisk og måler 25×25 cm:)
Rigtig god weekend 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Ser lækkert ud. Bruger du en færdigrevet mozarellla eller er det en frisk, som du plukker i småstykker. Tak for nogle skønne opskrifter.
Lyder lækkert
Bruger du varmluft eller alm ovn?
Mette
Hej Mette
Tusind tak:)
Jeg bruger almindelig ovn til disse:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Virkelig lækker, blev serveret med et par forskellige salater til.
Hej Karin
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Kh Dianna
Min mand er desværre ikke så stor fan af vegetarretter, så kan man evt putte lidt oksefars i fyldet eller tomatsaucen?
Hej Anette
Det kan du sagtens gøre ja, – du kan også tilsætte stegt bacon til tomatsaucen:)
Kh Dianna
Den hitter, virkelig lækker, altid med en stor skål salat til.
Tilbereder den om formiddagen, sættes på køl, klar til ovnen senere på dagen.
Hej Karin
Det er jeg vildt glad for at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Super lækker ret.
Laver den ofte med krydrede kyllingekødboller eller kyllingefilet paneret i pankorasp sammen med.
Lidt skiver frisk bøffel mozzarella på toppen de sidste 10 min kan anbefales.
Hej Casper
Ej det lyder vildt lækkert, – både med mozzarellaen, men virkelig også med den panerede kylling.
Det vil jeg prøve 🙂
Rigtig glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Laver den igen og igen
Kan man anvende frossen spinat ?
Hej Stine
Det tænker jeg sagtens ja. Sørge for at dræne det godt inden det tilberedes – eller giv det høj varme på panden, så du får alt væsken ud af det 🙂
Kh Dianna
Kan canneloni med spinat og ricotta fryses ned?
Hej Gitte
Jeg har ikke prøve, så tør ikke lægge hovedet på bloggen. Men ved at ricotta kan ændre konsistens ved frysning, sådan blive vandet og falde lidt fra hinanden artigt.
Kh Dianna