Fantastisk skøn og lækker pastaret med lækre cannelloni fyldt med spinat og ricotta, bagt i en skøn tomatsauce og toppet med ost.
Disse cannelloni smager virkelig fantastisk, en rigtig skøn og enkelt italiensk klassiker der bare er så mild og lækker i smagen.
De er super nemme at lave, og smager også dejligt opvarmet dagen efter med en god salat, hvis der skulle være nogle til overs.

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce
Ingredienser
Tomatsauce
- 2 ds
hakkede tomater
- 1/2 l
grøntsags bouillon
- 1
stort løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1 1/2 tsk
basilikum
- 1 tsk
oregano
- 5 stilke frisk basilikum, bladene heraf
-
Salt og peber
-
Olie
Fyld
- 300 g
frisk spinat
- 1
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, presset eller revet
- 2
æg
- 250 g
ricotta
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 50
mozzarella, revet
- 1/2 tsk
muskatnød
-
Salt og peber
-
Olie
-
Derudover
- 2 pakker friske lasagneplader
- 150 g
revet mozzarella til toppen
- 1 håndfuld
fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
Tomatsauce
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Hæld tomater, bouillon, frisk basilikum og krydderier over og lad saucen koge i ca. 20 min. så den reducerer en smule.
- Smag til sidst til med salt og peber.
Fyld
- Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, krydr med lidt salt og peber, og lad den derefter dræne for væde i en sigte og køle lidt af.
- Bland ricotta med revet mozzarella, parmesan og muskat, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt æggene og rør til sidst spinatblandingen i.
Cannelloni
- Hæld halvdelen af tomatsauce i et ovnfast fad.
- Hvis pastaen ikke er skåret i stykker, skæres den ud i passende stykker, der svarer til at der sammenrullet kan ligge 12 rør i et ovnfast fad.
- Læg et par store spiseskefulde fyld på pastastykket, og rul derefter sammen og placer rullerne i fadet med tomatsauce. Læg dem med samlingen nedad.
- Når alle pastatuller er samlet og ligger i fadet hældes det sidste tomatsauce over, og der toppes af med revet mozzarella og parmesan.
- Bag dine cannelloni i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min. Skru derefter op til 200 grader, almindelig ovn, og giv dem yderligere 10 min.
- Lad retten hvile 10 min. inden den serveres.



Skal helt klart prøves! Du skriver der skal/kan være 12 i et ovnfast fad – hvilken størrelse ovnfast fad har du brugt?
Hej Marianne
Det lyder så dejligt 🙂
Mit fad er kvadratisk og måler 25×25 cm:)
Rigtig god weekend 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Lyder lækkert
Bruger du varmluft eller alm ovn?
Mette
Hej Mette
Tusind tak:)
Jeg bruger almindelig ovn til disse:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Virkelig lækker, blev serveret med et par forskellige salater til.
Hej Karin
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Kh Dianna