Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce
Opskrift på de lækreste cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce.
Denne opskrift giver 12 fyldte cannelloni.
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Fantastisk skøn og lækker pastaret med lækre cannelloni fyldt med spinat og ricotta, bagt i en skøn tomatsauce og toppet med ost.
Disse cannelloni smager virkelig fantastisk, en rigtig skøn og enkelt italiensk klassiker der bare er så mild og lækker i smagen.
De er super nemme at lave, og smager også dejligt opvarmet dagen efter med en god salat, hvis der skulle være nogle til overs.

Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce

Opskrift på de lækreste cannelloni med spinat, ricotta og tomatsauce.
Denne opskrift giver 12 fyldte cannelloni.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1/2 l

    grøntsags bouillon

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 1/2 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • 5 stilke friskbasilikum, bladene
  • Salt og peber

  • Olie

Fyld

  • 300 g

    frisk spinat

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2

    æg

  • 250 g

    ricotta

  • 50 g

    parmesan, fintrevet

  • 50

    mozzarella, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

  • Olie

  • Derudover

  • 2 pakker friske lasagneplader
  • 150 g

    revet mozzarella til toppen

  • 1 håndfuld

    fintrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Hæld tomater, bouillon, frisk basilikum og krydderier over og lad saucen koge i ca. 20 min. så den reducerer en smule.
  • Smag til sidst til med salt og peber.

Fyld

  • Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt spinaten og lad den varme med til den falder sammen, krydr med lidt salt og peber, og lad den derefter dræne for væde i en sigte og køle lidt af.
  • Bland ricotta med revet mozzarella, parmesan og muskat, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt æggene og rør til sidst spinatblandingen i.

Cannelloni

  • Hæld halvdelen af tomatsauce i et ovnfast fad.
  • Hvis pastaen ikke er skåret i stykker, skæres den ud i passende stykker, der svarer til at der sammenrullet kan ligge 12 rør i et ovnfast fad.
  • Læg et par store spiseskefulde fyld på pastastykket, og rul derefter sammen og placer rullerne i fadet med tomatsauce. Læg dem med samlingen nedad.
  • Når alle pastatuller er samlet og ligger i fadet hældes det sidste tomatsauce over, og der toppes af med revet mozzarella og parmesan.
  • Bag dine cannelloni i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min., skru derefter op til 200 grader og giv dem yderligere 10 min.
  • Lad retten hvile 10 min. inden den serveres.
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni – Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni - Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce
Cannelloni – Opskrift med spinat, ricotta og tomatsauce

Kommentarer

  1. Marianne

    Skal helt klart prøves! Du skriver der skal/kan være 12 i et ovnfast fad – hvilken størrelse ovnfast fad har du brugt?

    • Hej Marianne

      Det lyder så dejligt 🙂
      Mit fad er kvadratisk og måler 25×25 cm:)

      Rigtig god weekend 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*