Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado
Opskrift på crispy chicken caesar salat, - panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado og cremet parmesandressing.
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Lækker crispy chicken caesar salat, – panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado tern og cremet parmesandressing. En ekstra sprød og virkelig lækker version af den klassiske cæsarsalat.
Den tager ikke mange minutter ekstra at lave, – og kombinationen med den sprøde kylling smager altså bare vidunderligt.
Er du mere til den klassiske cæsarsalat, så finder du opskriften her.

Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

Opskrift på crispy chicken caesar salat, – panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado og cremet parmesandressing.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Panko paneret kylling

  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 100 g pankorasp
  • 3/4 dl hvedemel
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • Salt og peber

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g parmesan
  • 2 små ansjosfileter
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl rapsolie
  • 1/4 dl vand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
  • Salt og peber

Croutoner

  • 1 ciabatta brød eller lignende
  • Lidt olie
  • Krydderier, – f.eks. tørret persille og hvidløgspulver

Derudover

  • 1 romainesalat, hjertesalat eller ligende – Jeg bruger også gerne noget crisp salat
  • 2 avocadoer, skåret i tern
  • Evt. parmesanflager til toppen

Sådan gør du

Croutoner

  • Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, – ca. 2 spsk.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
  • Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.

Dressing

  • Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
  • Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

  • Rens kyllingefileterne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
  • Varm i mellemtiden olien op på en panden ved middel varme, – herhjemme står komfuret på 5-6 stykker ud af 9.
  • Fordel det sammenpiskede æg, mel og pankorasp i 3 dybe tallerkener. Krydr melet men en smule salt og peber.
  • Vend kyllingestykkerne i hvedemel, derefter i æggemassen og til sidst i pankoraspen.
  • Friter stykkerne til de er gennemstegt og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side alt efter tykkelse. Bliver de for hurtigt brune skruer du en smule ned for blusset, – så du sikrer de når at blive tilberedt ordentligt.
  • Læg løbende de tilberedte kyllingestykker til at suge på lidt køkkenrullen.
  • Riv salaten i grove stykker og fordel det på tallerkenerne.
  • Skær kyllingestykkerne i 2-3 stykker hver, og læg dem ned mellem salatbladene.
  • Top med croutoner, avocado tern, parmesanflager og dressing.
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*