Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado
Opskrift på crispy chicken caesar salat, - panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado og cremet parmesandressing.
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Lækker crispy chicken caesar salat, – panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado tern og cremet parmesandressing. En ekstra sprød og virkelig lækker version af den klassiske cæsarsalat.
Den tager ikke mange minutter ekstra at lave, – og kombinationen med den sprøde kylling smager altså bare vidunderligt.
Er du mere til den klassiske cæsarsalat, så finder du opskriften her.

Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

Opskrift på crispy chicken caesar salat, – panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado og cremet parmesandressing.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Panko paneret kylling

  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 100 g pankorasp
  • 3/4 dl hvedemel
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • Salt og peber

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g parmesan
  • 2 små ansjosfileter
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl rapsolie
  • 1/4 dl vand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
  • Salt og peber

Croutoner

  • 1 ciabatta brød eller lignende
  • Lidt olie
  • Krydderier, – f.eks. tørret persille og hvidløgspulver

Derudover

  • 1 romainesalat, hjertesalat eller ligende – Jeg bruger også gerne noget crisp salat
  • 2 avocadoer, skåret i tern
  • Evt. parmesanflager til toppen

Sådan gør du

Croutoner

  • Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, – ca. 2 spsk.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
  • Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.

Dressing

  • Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
  • Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.

Cæsarsalat med crispy kylling og avocado

  • Rens kyllingefileterne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
  • Varm i mellemtiden olien op på en panden ved middel varme, – herhjemme står komfuret på 5-6 stykker ud af 9.
  • Fordel det sammenpiskede æg, mel og pankorasp i 3 dybe tallerkener. Krydr melet men en smule salt og peber.
  • Vend kyllingestykkerne i hvedemel, derefter i æggemassen og til sidst i pankoraspen.
  • Friter stykkerne til de er gennemstegt og gyldne på begge sider, – ca. 3 min. på hver side alt efter tykkelse. Bliver de for hurtigt brune skruer du en smule ned for blusset, – så du sikrer de når at blive tilberedt ordentligt.
  • Læg løbende de tilberedte kyllingestykker til at suge på lidt køkkenrullen.
  • Riv salaten i grove stykker og fordel det på tallerkenerne.
  • Skær kyllingestykkerne i 2-3 stykker hver, og læg dem ned mellem salatbladene.
  • Top med croutoner, avocado tern, parmesanflager og dressing.
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling - Opskrift på crispy caesar salat
Cæsarsalat med sprød kylling – Opskrift på crispy caesar salat

Kommentarer

  1. Heidi Lange

    Hvis man gerne vil købe dressingen istedet for at lave den selv, hvilken vil du så anbefale?

    • Hej Heidi

      Tusind tak for din besked 🙂
      Uha, jeg har faktisk kun selv prøvet en enkelt der var købt, – husker ikke mærket, men den var fra Kvickly, og den var altså ikke værd at skrive hjem om.
      Så hvis du ikke ønsker at lave den selv, må mit bedste bud være at prøve dig frem, – kig evt. på ingredienslisten, så du sikrer dig den rent faktisk indeholder parmesan, som jo er en stor del af dressingen.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse