Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Cæsarsalat – Klassisk caesar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling
Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Klassisk cæsarsalat med kylling, sprøde croutoner og den bedste dressing lavet på æggeblommer, ansjosfileter, parmesan og olie.
En super lækker frokost eller aftensmad med sprøde salatblade, stegt kyllingbryst og den klassiske cæsar dressing med en skøn smag af parmesan.

Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling

Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4

    kyllingebryster

  • 4

    små romainesalat eller hjertesalat, skyllet grundigt

  • Olie til stegning

  • Evt. parmesanflager til toppen

Dressing

  • 2

    æggeblommer

  • 1 fed

    hvidløg

  • 40 g parmesan
  • 2 små ansjosfileter
  • 2 spsk

    citron

  • 1 dl

    rapsolie

  • 1/4 dl

    vand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre

  • Salt og peber

Brødcroutoner

  • 1 ciabata brød eller lignende
  • Lidt olie
  • Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver

Sådan gør du

Brødcroutoner

  • Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
  • Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.

Dressing

  • Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
  • Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.

Cæsarsalat

  • Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i skiver.
  • Skær eller riv salaten ud i grove stykker. Anret det i tallerkener sammen med stykker af kyllingebryst og croutoner. Hæld dressingen over og top evt. med parmesan flager.
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat – Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat – Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat – Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*