Klassisk cæsarsalat med kylling, sprøde croutoner og den bedste cæsardressing lavet på æggeblommer, ansjosfileter, parmesan og olie.
Cæsarsalat er super lækkert til frokost eller aftensmad, – fyldt med sprøde salatblade, saftig stegt kyllingbryst og den klassiske cæsar dressing med en skøn smag af parmesan.
Caesarsalat er en af mine yndlings måltidssalater, – den rummer bare det hele. Protein, friskhede og fedme, – mmm, så godt.
Prøv også min opskrift på Cæsarsalat med sprød kylling – klik her, eller min Cæsar pizza – klik her.
Har du et spidskål liggende, – så prøv denne caesar inspirerede kålsalat med spidskål, sprød kylling, æbler og parmesandressing – klik her.
Cæsarsalat med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
kyllingebryster
- 4
små romainesalat eller hjertesalat, skyllet grundigt
-
Olie til stegning
- Evt. parmesanflager til toppen
Dressing
- 2
æggeblommer
- 1 fed
hvidløg
- 40 g parmesan
- 2 små ansjosfileter
- 2 spsk
citron
- 1 dl
rapsolie
- 1/4 dl
vand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
-
Salt og peber
Brødcroutoner
- 1 ciabattabrød eller lignende
- Lidt olie
-
Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Brødcroutoner
- Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
- Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Dressing
- Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
- Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.
Cæsarsalat
- Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i skiver.
- Skær eller riv salaten ud i grove stykker. Anret det i tallerkener sammen med stykker af kyllingebryst og croutoner. Hæld dressingen over og top evt. med parmesan flager.
Absolut den bedste opskrift på nettet
Uden tvivl
Hej Sine
Hold op hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusinde tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Tak for en lækker opskrift!
Skal dressingen spises samme dag eller kan den opbevares på køl i nogen dage?
Hej My
Dressingen kan sagtens opbevares på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske.
Kh Dianna
Det gjorde det! ! !
Hej Ole
Det er jeg virkelig glad for du synes, tak 🙂
Dbh Dianna
Lækker opskrift. Stegte kyllingen og brødcroutonerne i airfryeren, men fulgte resten af opskriften til punkt og prikke og resultatet blev lækkert.
Nøj den smagte godt
Hej Anna
Tusind tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
En vidunderlig opskrift på Cæsar salat, som jeg med stor succes vil lave rigtig mange gange igen og servere til mine gæster
Hej Anne
Hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Shit det er den bedste opskrift ever
Hej Mille
Det er jeg så glad for at høre – tak 🙂
Kh Dianna
Hele familien kunne lide denne opskrift. Den er allerede blevet en klassiker hjemme hos os.
Hej Hanne
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Alt smagte helt perfekt. Jeg havde veninder til frokost, og havde forberedt alt aftenen før – det var absolut ikke sidste gang, jeg bruger denne opskrift ❣️
Tak for god inspiration i det hele taget.
Hej Pia
Åhhh hvor er det godt at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Fantastisk lækker vi har brugt opskriften mange gange og variere med lidt forskellige grøntsager i. Dressingen er så lækker!
Hej Maja
Hvor er det dejligt at høre – og tusind tak fordi du giver dig tid til at bedømme og skrive 🙂
Kh Dianna