Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Cæsarsalat – Klassisk ceasar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling
Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Klassisk cæsarsalat med kylling og den bedste dressing lavet på æggeblommer, ansjosfileter, parmesan og olie.
En super lækker frokost eller aftensmad med sprøde salatblade, stegt kyllingbryst og den klassiske cæsar dressing med en skøn smag af parmesan.

Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling

Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4

    kyllingebryster

  • 4

    små romainesalat eller hjertesalat, skyllet grundigt

  • Olie til stegning

  • Evt. parmesan til toppen

Dressing

  • 2

    æggeblommer

  • 1 fed

    hvidløg

  • 30 g

    parmesan

  • 2

    ansjosfileter

  • 2 spsk

    citron

  • 1 dl

    rapsolie

  • 1/2 dl

    vand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre

  • Salt og peber

Brødcroutoner

  • 1 flute, skiver

    af franskbrød eller lignende, - gerne daggammelt

  • Olivenolie eller rapsolie

  • Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver

Sådan gør du

Brødcroutoner

  • Skær brødet ud firkanter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dryp dem med olie, krydr med ønskede krydderi og salt og vend det hele godt sammen.
  • Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min. til de er sprøde og gyldne.

Dressing

  • Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
  • Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være tyk med stadig flydende. Smag til med salt og peber.

Cæsarsalat

  • Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved svag varme til de er gyldne og gennemstegte. Alternativt kan de pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i skiver.
  • Skær eller riv salaten ud i grove stykker. Anret det i tallerkener sammen med stykker af kyllingebryst og croutoner. Hæld dressingen over og top evt. med parmesan shaves.
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat – Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling
Cæsarsalat – Opskrift på klassisk ceasar salat med kylling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*