
Klassisk cæsarsalat med kylling, sprøde croutoner og den bedste cæsardressing lavet på æggeblommer, ansjosfileter, parmesan og olie.
Cæsarsalat er super lækkert til frokost eller aftensmad, – fyldt med sprøde salatblade, saftig stegt kyllingbryst og den klassiske cæsar dressing med en skøn smag af parmesan.
Caesarsalat er en af mine yndlings måltidssalater, – den rummer bare det hele. Protein, friskhede og fedme, – mmm, så godt.
Prøv også min opskrift på Cæsarsalat med sprød kylling – klik her, eller min Cæsar pizza – klik her.
Har du et spidskål liggende, – så prøv denne caesar inspirerede kålsalat med spidskål, sprød kylling, æbler og parmesandressing – klik her.

Cæsarsalat med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
kyllingebryster
- 4
små romainesalat eller hjertesalat, skyllet grundigt
-
Olie til stegning
- Evt. parmesanflager til toppen
Dressing
- 2
æggeblommer
- 1 fed
hvidløg
- 40 g parmesan
- 2 små ansjosfileter
- 2 spsk
citron
- 1 dl
rapsolie
- 1/4 dl
vand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
-
Salt og peber
Brødcroutoner
- 1 ciabattabrød eller lignende
- Lidt olie
-
Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Brødcroutoner
- Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
- Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Dressing
- Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
- Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.
Cæsarsalat
- Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i skiver.
- Skær eller riv salaten ud i grove stykker. Anret det i tallerkener sammen med stykker af kyllingebryst og croutoner. Hæld dressingen over og top evt. med parmesan flager.
Absolut den bedste opskrift på nettet
Uden tvivl
Hej Sine
Hold op hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusinde tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Tak for en lækker opskrift!
Skal dressingen spises samme dag eller kan den opbevares på køl i nogen dage?
Hej My
Dressingen kan sagtens opbevares på køl i 4-5 dage, hvis alle ingredienser er friske.
Kh Dianna
Det gjorde det! ! !
Hej Ole
Det er jeg virkelig glad for du synes, tak 🙂
Dbh Dianna
Lækker opskrift. Stegte kyllingen og brødcroutonerne i airfryeren, men fulgte resten af opskriften til punkt og prikke og resultatet blev lækkert.