Cæsarsalat - Opskrift på klassisk caesar salat med kylling

Cæsarsalat – Klassisk caesar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling
Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
Cæsarsalat - Opskrift på klassisk caesar salat med kylling

Klassisk cæsarsalat med kylling, sprøde croutoner og den bedste cæsardressing lavet på æggeblommer, ansjosfileter, parmesan og olie.
Cæsarsalat er super lækkert til frokost eller aftensmad, – fyldt med sprøde salatblade, saftig stegt kyllingbryst og den klassiske cæsar dressing med en skøn smag af parmesan.
Caesarsalat er en af mine yndlings måltidssalater, – den rummer bare det hele. Protein, friskhede og fedme, – mmm, så godt.
Prøv også min opskrift på Cæsarsalat med sprød kylling – klik her, eller min Cæsar pizza – klik her.
Har du et spidskål liggende, – så prøv denne caesar inspirerede kålsalat med spidskål, sprød kylling, æbler og parmesandressing – klik her.

Cæsarsalat - Opskrift på klassisk caesar salat med kylling

Cæsarsalat med kylling

Opskrift på klassisk cæsarsalat med kylling
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.48 fra 80 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    kyllingebryster

  • 4

    små romainesalat eller hjertesalat, skyllet grundigt

  • Olie til stegning

  • Evt. parmesanflager til toppen

Dressing

  • 2

    æggeblommer

  • 1 fed

    hvidløg

  • 40 g parmesan
  • 2 små ansjosfileter
  • 2 spsk

    citron

  • 1 dl

    rapsolie

  • 1/4 dl

    vand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre

  • Salt og peber

Brødcroutoner

  • 1 ciabattabrød eller lignende
  • Lidt olie
  • Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver

Sådan gør du

Brødcroutoner

  • Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
  • Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.

Dressing

  • Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
  • Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.

Cæsarsalat

  • Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i skiver.
  • Skær eller riv salaten ud i grove stykker. Anret det i tallerkener sammen med stykker af kyllingebryst og croutoner. Hæld dressingen over og top evt. med parmesan flager.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Absolut den bedste opskrift på nettet
    Uden tvivl

  2. Ole Daugaard

    Det gjorde det! ! !

  3. 5 stars
    Lækker opskrift. Stegte kyllingen og brødcroutonerne i airfryeren, men fulgte resten af opskriften til punkt og prikke og resultatet blev lækkert.

  4. Anna Høllund Nolsøe

    5 stars
    Nøj den smagte godt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)