Opskrift på crispy chicken caesar salat, - panko paneret kylling, sprøde croutoner, avocado og cremet parmesandressing.
Ret Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Panko paneret kylling
500gkyllingeinderfilet
3dlsmagsneutral olie
100gpankorasp
3/4dlhvedemel
1-2æg, sammenpisket
Salt og peber
Dressing
2æggeblommer
1fedhvidløg
40gparmesan
2små ansjosfileter
2spskfriskpresset citronsaft
1dlrapsolie
1/4dlvand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
Salt og peber
Croutoner
1ciabatta brød eller lignende
Lidt olie
Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver
Derudover
1romainesalat, hjertesalat eller ligende- Jeg bruger også gerne noget crisp salat
2avocadoer, skåret i tern
Evt. parmesanflager til toppen
Sådan gør du
Croutoner
Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Dressing
Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.
Cæsarsalat med crispy kylling og avocado
Rens kyllingefileterne fri for urenheder og dup dem tørre i lidt køkkenrulle.
Varm i mellemtiden olien op på en panden ved middel varme, - herhjemme står komfuret på 5-6 stykker ud af 9.
Fordel det sammenpiskede æg, mel og pankorasp i 3 dybe tallerkener. Krydr melet men en smule salt og peber.
Vend kyllingestykkerne i hvedemel, derefter i æggemassen og til sidst i pankoraspen.
Friter stykkerne til de er gennemstegt og gyldne på begge sider, - ca. 3 min. på hver side alt efter tykkelse. Bliver de for hurtigt brune skruer du en smule ned for blusset, - så du sikrer de når at blive tilberedt ordentligt.
Læg løbende de tilberedte kyllingestykker til at suge på lidt køkkenrullen.
Riv salaten i grove stykker og fordel det på tallerkenerne.
Skær kyllingestykkerne i 2-3 stykker hver, og læg dem ned mellem salatbladene.
Top med croutoner, avocado tern, parmesanflager og dressing.