Snoede butterdejsstænger med pesto og mozzarella er den perfekte snack eller appetizer – så nemme at lave og klar på under 20 minutter.
Disse lækre butterdejsstænger er ideelle til sommerens fester, studenterfesten, nytårssnacken eller bare som en let hapser til et glas kølig chardonnay.
Butterdejen smøres med din yndlingspesto og drysses med revet mozzarella. Derefter foldes den, skæres i strimler, som snoes og bages gyldne og sprøde.
Resultatet er en uimodståelig kombination af sprød butterdej, smagfuld pesto og cremet mozzarella – en simpel, men utrolig lækker snack, der vil imponere dine gæster.
Butterdejsstænger med pesto og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 2-3 spsk grøn pesto
- 120 g revet mozzarella
- Sammenpisket æg til pensling
- Sesam
Sådan gør du
- Fold butterdejen ud på papiret det er rullet i, og rul over med en kagerulle 5-6 gange, så dejen retter sig ud, og bliver en smule tyndere.Du skal ikke som sådan trykke hårdt, bare lige givet nogle rul.
- Smør hele fladen med pesto, helt ud til kanterne.
- Fordel mozzarellaen på den ene halvdel (på den lange led), og fold den anden halvdel af dejen ind over, så du mere eller mindre står med en kvadrat.Se evt. videoen over opskriften.
- Skær dejen i strimler på ca. 1 centimeter stykket, eller ca. 16 strimler.Det gøres nemmest med en pizzaskærer.
- Sno strimlerne, og læg dem til side på en bageplade med et stykke bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 12-14 minutter – eller til de er gyldne og lækre.
- Server dem lune eller kolde, og evt. med lidt ekstra pesto, aioli eller lignende til.
Tror du, de kan fryses? 🙂