Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Brunkager

Noget alle nok forbinder med julen er brunkager, – den lækre søde og krydrede smag hører julen til, og herhjemme elsker vi at lave dem selv.

Brunkager

By Dianna Brinch
Tid: 24 timer

Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 75 g mandler, smuttede og finthakkede
  • 70 g lys sirup
  • 2 tsk kanel, stødt
  • 1/2 - 1 tsk nelliker, stødt
  • 1 tsk potaske + lidt lunken vand

Fremgangsmåde

1

Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, - rør undervejs.

2

Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.

3

I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.

4

Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.

5

Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, - de vi flyde en smule ud.

6

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, - de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.

7

Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.

Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager

Kommentarer

  1. Wilhelm

    Hei. Er oppskriften fullstendig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*