Noget alle nok forbinder med julen er brunkager, – den lækre søde og krydrede smag hører julen til, og herhjemme elsker vi at lave dem selv.
Brunkager
Opskrift på de lækreste brunkager. Denne portion giver ca. 100 stk.
Ingredienser
- 125 g sukker
- 250 g hvedemel
- 125 g smør, stuetemperatur
- 75 g mandler, smuttede og finthakkede
- 70 g lys sirup
- 2 tsk kanel, stødt
- 1/2 - 1 tsk nelliker, stødt
- 1 tsk potaske + lidt lunken vand
Fremgangsmåde
Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, - rør undervejs.
Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.
I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.
Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.
Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, - de vi flyde en smule ud.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, - de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.
Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.


Hei. Er oppskriften fullstendig?
Hej Wilhelm
Opskriften skulle virke nu, der var forsvundet noget, – så tusind tak fordi du skrev:)
Mvh Dianna