
Noget alle nok forbinder med julen er brunkager, – den lækre søde og krydrede smag hører julen til, og herhjemme elsker vi at lave dem selv.

Brunkager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 125 g
sukker
- 250 g
hvedemel
- 125 g
smør, stuetemperatur
- 75 g
mandler, smuttede og finthakkede
- 70 g
lys sirup
- 2 tsk
kanel, stødt
- 1/2 tsk
nelliker, stødt
- 1 tsk
potaske + lidt lunken vand
Sådan gør du
- Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, - rør undervejs.
- Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.
- I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.
- Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.
- Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, - de vi flyde en smule ud.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, - de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.
- Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.


Hei. Er oppskriften fullstendig?
Hej Wilhelm
Opskriften skulle virke nu, der var forsvundet noget, – så tusind tak fordi du skrev:)
Mvh Dianna