Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.
Ret Dessert
Samlet tid 1 dayday
Author Dianna
Ingredienser
125g
sukker
250g
hvedemel
125g
smør, stuetemperatur
75g
mandler, smuttede og finthakkede
70g
lys sirup
2tsk
kanel, stødt
1/2tsk
nelliker, stødt
1tsk
potaske + lidt lunken vand
Sådan gør du
Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, - rør undervejs.
Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.
I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.
Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.
Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, - de vi flyde en smule ud.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, - de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.
Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.