Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Brunkager

Brunkager
Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Noget alle nok forbinder med julen er brunkager, – den lækre søde og krydrede smag hører julen til, og herhjemme elsker vi at lave dem selv.

Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Brunkager

Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 1 day
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 125 g

    sukker

  • 250 g

    hvedemel

  • 125 g

    smør, stuetemperatur

  • 75 g

    mandler, smuttede og finthakkede

  • 70 g

    lys sirup

  • 2 tsk

    kanel, stødt

  • 1/2 tsk

    nelliker, stødt

  • 1 tsk

    potaske + lidt lunken vand

Sådan gør du

  • Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, - rør undervejs.
  • Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.
  • I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.
  • Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.
  • Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, - de vi flyde en smule ud.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, - de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.
  • Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager

Kommentarer

  1. Wilhelm

    Hei. Er oppskriften fullstendig?

Skriv et svar til Dianna Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*