Den lækreste pastasalat med broccoli og bacon, – en klassisk broccolisalat med et twist.
Jeg elsker broccolisalat og jeg elsker pastasalat, så naturligvis skulle disse kombineres, og det kom der altså denne her lækre salat ud af.
Broccoli pastasalat er lavet helt klassisk, med den skønne dressing fra broccolisalaten. Den er frisk og sprød, og smager simpelthen helt vidunderligt
Broccolisalat med pasta er oplagt som tilbehør til grillen, – men den smager også afsindig godt til en ovnstegt kylling, en sprød ribbensteg eller til et stykke laks.
Broccolipastasalat gør sig også virkelig godt i madpakken, eller bare som en nem måltidssalat.
Jeg elsker fyldige salater, – salater med knas og gerne en form for kulhydrat eller godt med dressing. Denne her broccolipastasalat rummer det hele, – nok også derfor jeg er så vild med den.
Jeg håber du vil prøve min opskrift på en skøn pastasalat med broccoli, – du finder den herunder.
Broccolipastasalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g pasta – ukogt vægt
- 1 broccoli
- 200 g bacon i tern
- 1 lille rødløg, finthakket
- 60 g tørrede tranebær eller rosiner
- 30 g solsikkekerner
Dressing til broccoli pastasalat
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk citronsaft
- 2 1/2 tsk sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand.Dræn det grundigt i en sigte.
- Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Skær det i små mundrette buketter, og lad dem tørre på et viskestykke. Du kan også lade broccolien trække nogle minutter i kogende vand, hvis du ønsker dem en smule tilberedt. Skyld derefter i koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
- Steg baconen sprød, og lad den køle af på lidt fedtsugende papir.
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen sammen med de øvrige ingredienser, – pasta, broccoli, bacon, rødløg, rosiner og solsikkekernerne.
- Rør det godt sammen og opbevar pastasalaten på køl til den skal serveres.
Hejsa og tak for de super skønne opskrifter
I afsnittet om dressingen, står der både 3 dl cremefraiche og 1 dl cremefraiche.
Hvad er rigtigt?
Kh Lonni
Hej Lonni
Ej for søren, godt du skriver det:)
Det er 3 dl creme fraiche og 1 dl mayo:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Super lækker opskrift som altid
– Kan man erstatte hvidvinseddiken med noget andet eller helt undlade det?
Hej Agnes
Tusind tak for de søde ord:)
Prøv med ekstra citronsaft, en smule almindelig eddike eller æblecidereddike:)
Kh Dianna
Lækker opskrift, det bliver ikke sidste gang
Hej Anne-Marie
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak:)
Kh Dianna
Hej, kan man erstatte majo med noget andet? Er virkelig ikke fan af majonaise
Hej Lene
Så bruger du blot ekstra creme fraiche 🙂
Kh Dianna