Enkel og virkelig lækker salat med broccoliasparges (broccolini), langtidsbagte tomater, feta og en god balsamico creme.
Den er ultra nem at lave, og det tidskrævende er egentlig kun de langtidsbagte tomater.
Salaten passer perfekt til både mørkt og lyst kød, vegetar frikadeller eller på et tapasbord.
Broccolini salat med bagte tomater, feta og balsamico
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
broccolini - broccoliasparges
- 250 g
små tomater
- 150 g
feta
-
Frisk timian
-
En god balsamico creme, - jeg bruger gerne Hr. Skov
-
Olie
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Placer tomaterne på et bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med olie, krydr med peber og fordel kviste af timian imellem dem. Bag tomaterne i en forvarmet ovn i ca. 2 timer ved 150 grader.
- Overhæld broccolini med kogende vand og skyld dem derefter i koldt vand så de beholder farven.
- 10 min. inden tomaterne er færdige lægges broccolini på samme bageplade. Dyp dem med en smule olie, krydr med salt og peber, og bag dem med de sidste 10 min.
- Anret broccolini på et fad, top forsigtigt med de bagte tomater, store stykker feta og overhæld med en god balsamico creme og server straks.
Hvad er forskellen på balsamico creme og balsamico glace?
Hej Lisbeth
Jeg tænker de er meget ens, – balsamico creme er måske en smule mere sød, men ellers meget ens
De bedste hilsner
Dianna
Skal den være lun når den serveres, eller kan den også serveres kold?
Hej Anne
Den må meget gerne være lun når den skal serveres, – det foretrækker vi herhjemme.
Men den kan også serveres afkølet, – vil dog ikke anbefale sådan køleskabskold.
De bedste hilsner
Dianna