Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos

Braiseret mexicansk nakkefilet

Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos
Braiseret mexicansk nakkefilet
Opskrift på braiseret mexicansk nakkefilet - Langtidssimret nakkefilet med mexicanske krydderier.
Opskriften rækker til 8-10 personer, alt efter tilbehør og andre serveringer.
5 fra 8 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Mexikansk braiseret nakkefilet – mørt kød til tacos.

Jeg må bare sige det, det her er noget af det lækreste mexicanske mad, jeg nogensinde har lavet. Min mexikanske braiserede nakkefilet er fuld af dybde, smag og saftigt kød, der nærmest smelter på tungen. Det er sådan en ret, der imponerer gæster, men samtidig er nem at lave – den passer sig selv det meste af tiden.

Fremgangsmåden er enkel. Nakkefileten skæres i store tern og brunes godt af, så den får masser af smag. Herefter kommer løg, peberfrugter og hvidløg i gryden, som sauteres, indtil de er klare og lækre. Dernæst tilsættes krydderier og tomatkoncentrat, som får lov at stege godt af, inden kødet vendes tilbage i gryden.
Så overhældes det med bouillon, chokolade, kaffe og kanel. Det hele får lov at simre under låg i tre timer, så kødet bliver helt mørt og saucen udvikler sin intense, krydrede dybde.
Når tiden er gået, fjerner du låget, lader retten koge videre ind i et par timer, så saucen bliver tyk og koncentreret, og kødet er så mørt, at du kan trække det fra hinanden.
Til sidst vendes kødet rundt i den karamelliserede sauce, og du står tilbage med det mest smagfulde, pulled-agtige kød, du kan forestille dig.

Server retten i bløde tacos med guacamole, pico de gallo, salsa, creme fraiche og frisk koriander, hvis du kan lide det – eller bare med dine yndlingstilbehør. Det smager helt forrygende og er perfekt til alt fra weekendhygge til gæstemiddag.

Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos

Braiseret mexicansk nakkefilet

Opskrift på braiseret mexicansk nakkefilet – Langtidssimret nakkefilet med mexicanske krydderier.
Opskriften rækker til 8-10 personer, alt efter tilbehør og andre serveringer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Nøgleord: Braiseret, Nakkerfilet, Simre mad, Simreretter
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2,2 kg nakkefilet – ca.
  • 3 løg, skåret i strimler
  • 3 peberfrugter, skåret i små strimler
  • 8 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 20 skiver syltet jalapenos, hakket
  • 1 frisk chili, hakket (evt. uden kerner)
  • 100 g tomatkoncentrat
  • 1 1/2 spsk stødt spidskommen
  • 1 1/2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk oregano
  • 1 1/2 tsk røget paprika
  • 6 dl oksebouillon
  • 1 1/2 dl stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade
  • 3 kanelstænger
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Forslag til servering

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Puds kødet fri for større stykker fedt og eventuelle sener og skær det i store tern.
  • Varm en stor gryde op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.
    Gør det evt. af et par omgange hvis bunden af gryden ikke er stor nok – det er vigtigt at det bliver brunet godt af.
  • Hæld løgene i samme gryde og steg dem et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, hvidløg, chili og jalapenos.
    Lad det stege videre i 5 minutter.
  • Rør tomatkoncentrat og krydderierne i og varm det med i et par minutter.
  • Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon og kaffen over og tilsæt chokolade og kanelstænger. Læg låg på og lad det simre i 3 timer ved svag varme.
    Rør et par gange undervejs.
  • Fjern grydelåget, og lad det simre videre i halvanden til to timer. Væden skal reducere til den tykner fuldstændigt, så skru op for blusset så det bobler let.
  • Når kødet er helt mørt, og væden kogt ind til en tyk sauce, trækkes kødet fra hinanden med to gafler, og det hele vendes godt sammen med saucen i gryden.
    Jeg tager kød (og grøntsagerne) op med en hulske, lægger det i et fad og trækker det fra hinanden her. Imens lader jeg gryden stå med saucen og koge videre ind.
    Skal det serveres med det samme hælder du den indkogte sauce over kødet i fadet og vender det sammen. Skal det bare holdes varm i gryden, vender du kødet tilbage i gryden, og lader det stå ved svag varme.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og juster styrken med mere chili hvis du ønsker den mere spicy.
  • Server f.eks. med bløde tacos, en frisk pico de gallo, hjemmelavet salsa, guacamole, creme fraiche eller lignende.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos
Braiseret mexicansk nakkefilet – Mørt og smagfuldt kød til tacos

Kommentarer

  1. Kristine

    Hej – bruger du kød fra gris eller okse? ☺️

    • Hej Kristine

      Det er nakkefilet af gris:)

      Kh Dianna

      • Hejsa . Hvor meget smager af det af kaffe? Jeg kan slet ikke lide kaffesmag – heller ikke i kager. Ville det kunne erstattes med vand eller måske vin eller øl? Eller ødelægger jeg det hele nu ?

        • Hej Maja

          Jeg synes ikke man kan smage kaffe, den er kun tilsat for at skabe en dybere smag – men ikke for at man kan smage kaffen.
          Den kan nu også sagtens undlades, du gehør ikke tilsætte andet 🙂

          Kh Dianna

  2. Kan man mon lave det i sous vide?

    • Hej Lene

      Har desværre ikke prøvet, så ved det ikke 🙂
      Jeg tænker du vil komme til at mange væden fra den indkogte bouillonen/koncentrat mv. – stegeskorpen også. Væden er den der gør kødet ekstra juicy når det vendes sammen efter det er trukket fra hinanden 🙂

      Kh Dianna

  3. Randi Seemann

    Vil retten kunne laves i en stegeso eller gryde i ovnen?

    • Hej Randi

      Ja det tænker jeg sagtens da:)
      Ville gå med 130 grader, almindelig varme, i 3-4 timer.
      Hold øje undervejs om den skal have mere væde 🙂

      Kh Dianna

  4. lavede en kæmpe portion her i weekenden. smager fantastisk

  5. Rasmus

    Er det til at fryse ned?

  6. Dorte Nielsen

    Fantastisk opskrift …. den bliver helt sikkert lavet igen

  7. Majken

    5 stars
    Virkelig lækker weekendmad! Og nem. Kræver blot tid ift. at stå og koge. Jeg behøvede slet ikke at skille det ad: efter de 3, og så 1,5 timer var det nok at røre rundt, og så var alt mørt, saftigt og lækker. Ift. kaffe: Min kæreste kan virkelig slet ikke have kaffe! Han kommenterede det slet ikke, men synes, alt var superlækkert tak for en god opskrift.

    • Hej Majken

      Åhhh en dejlig besked altså, tusind tusind tak for de søde ord:)
      Og nej kaffen kan nemlig som sådan ikke smages, men den giver dybde og fremhæver de andre smage – dejligt han ikke opdagede det;)

      Ha en skøn dag:)

      Kh Dianna

  8. Hej Dianna.

    Kan retten fryses ?

  9. Martin

    Hej Dianna
    Kan det mon fryses hvis ikke man får spist det hele?
    Vh. Martin

  10. Hej
    kan man bruge nakkekoteletter og skære i tern og bruge i stedet ? 😀

  11. Anonym

    5 stars
    Er super godt ☺️☺️

  12. Cecilie Jørgensen

    5 stars
    Så smagsfuld og fuld af power – perfekt til en af mexicansk aften.

  13. Hej Diana
    Har prøvet opskriften, og det smager rigtig dejligt. Har du et forslag til hvordan jeg kan gøre retten mindre stærk og børnevenlig? Jeg vil gerne servere det til en familiefødselsdag, men jeg synes retten er for stærk som den er nu til børn. Vil dog gerne bevare smagen.

    • Hej Maria

      Så dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Så skal dub blot undlade chili og jalapenos – det er det eneste der gør den stærk. Krydderierne giver kun smag:)

      KH Dianna

  14. Hvornår skal der jalapeños i? Kan jeg ikke læse mig frem til?

  15. 5 stars
    Virkelig lækkert!! Har lavet retten flere gange og den smager så skønt. En favorit herhjemme, både hos teenageren og de voksne

Skriv et svar til Maja Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)