Opskrift på braiseret mexicansk nakkefilet - Langtidssimret nakkefilet med mexicanske krydderier.Opskriften rækker til 8-10 personer, alt efter tilbehør og andre serveringer.
Puds kødet fri for større stykker fedt og eventuelle sener og skær det i store tern.
Varm en stor gryde op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.Gør det evt. af et par omgange hvis bunden af gryden ikke er stor nok - det er vigtigt at det bliver brunet godt af.
Hæld løgene i samme gryde og steg dem et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, hvidløg, chili og jalapenos.Lad det stege videre i 5 minutter.
Rør tomatkoncentrat og krydderierne i og varm det med i et par minutter.
Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon og kaffen over og tilsæt chokolade og kanelstænger. Læg låg på og lad det simre i 3 timer ved svag varme.Rør et par gange undervejs.
Fjern grydelåget, og lad det simre videre i halvanden til to timer. Væden skal reducere til den tykner fuldstændigt, så skru op for blusset så det bobler let.
Når kødet er helt mørt, og væden kogt ind til en tyk sauce, trækkes kødet fra hinanden med to gafler, og det hele vendes godt sammen med saucen i gryden.Jeg tager kød (og grøntsagerne) op med en hulske, lægger det i et fad og trækker det fra hinanden her. Imens lader jeg gryden stå med saucen og koge videre ind.Skal det serveres med det samme hælder du den indkogte sauce over kødet i fadet og vender det sammen. Skal det bare holdes varm i gryden, vender du kødet tilbage i gryden, og lader det stå ved svag varme.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og juster styrken med mere chili hvis du ønsker den mere spicy.
Server f.eks. med bløde tacos, en frisk pico de gallo, hjemmelavet salsa, guacamole, creme fraiche eller lignende.