Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos

Braiseret mexicansk nakkefilet

Braiseret mexicansk nakkefilet
Opskrift på braiseret mexicansk nakkefilet - Langtidssimret nakkefilet med mexicanske krydderier.
Opskriften rækker til 8-10 personer, alt efter tilbehør og andre serveringer.
Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos

Mexikansk braiseret nakkefilet – mørt kød til tacos.

Jeg må bare sige det, det her er noget af det lækreste mexicanske mad, jeg nogensinde har lavet. Min mexikanske braiserede nakkefilet er fuld af dybde, smag og saftigt kød, der nærmest smelter på tungen. Det er sådan en ret, der imponerer gæster, men samtidig er nem at lave – den passer sig selv det meste af tiden.

Fremgangsmåden er enkel. Nakkefileten skæres i store tern og brunes godt af, så den får masser af smag. Herefter kommer løg, peberfrugter og hvidløg i gryden, som sauteres, indtil de er klare og lækre. Dernæst tilsættes krydderier og tomatkoncentrat, som får lov at stege godt af, inden kødet vendes tilbage i gryden.
Så overhældes det med bouillon, chokolade, kaffe og kanel. Det hele får lov at simre under låg i tre timer, så kødet bliver helt mørt og saucen udvikler sin intense, krydrede dybde.
Når tiden er gået, fjerner du låget, lader retten koge videre ind i et par timer, så saucen bliver tyk og koncentreret, og kødet er så mørt, at du kan trække det fra hinanden.
Til sidst vendes kødet rundt i den karamelliserede sauce, og du står tilbage med det mest smagfulde, pulled-agtige kød, du kan forestille dig.

Server retten i bløde tacos med guacamole, pico de gallo, salsa, creme fraiche og frisk koriander, hvis du kan lide det – eller bare med dine yndlingstilbehør. Det smager helt forrygende og er perfekt til alt fra weekendhygge til gæstemiddag.

Braiseret mexicansk nakkefilet - Mørt og smagfuldt kød til tacos

Braiseret mexicansk nakkefilet

Opskrift på braiseret mexicansk nakkefilet – Langtidssimret nakkefilet med mexicanske krydderier.
Opskriften rækker til 8-10 personer, alt efter tilbehør og andre serveringer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Nøgleord: Braiseret, Nakkerfilet, Simre mad, Simreretter
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Ingredienser

  • 2,2 kg nakkefilet – ca.
  • 3 løg, skåret i strimler
  • 3 peberfrugter, skåret i små strimler
  • 8 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 20 skiver syltet jalapenos, hakket
  • 1 frisk chili, hakket (evt. uden kerner)
  • 100 g tomatkoncentrat
  • 1 1/2 spsk stødt spidskommen
  • 1 1/2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk oregano
  • 1 1/2 tsk røget paprika
  • 6 dl oksebouillon
  • 1 1/2 dl stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade
  • 3 kanelstænger
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Forslag til servering

Sådan gør du

  • Puds kødet fri for større stykker fedt og eventuelle sener og skær det i store tern.
  • Varm en stor gryde op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.
    Gør det evt. af et par omgange hvis bunden af gryden ikke er stor nok – det er vigtigt at det bliver brunet godt af.
  • Hæld løgene i samme gryde og steg dem et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, hvidløg, chili og jalapenos.
    Lad det stege videre i 5 minutter.
  • Rør tomatkoncentrat og krydderierne i og varm det med i et par minutter.
  • Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon og kaffen over og tilsæt chokolade og kanelstænger. Læg låg på og lad det simre i 3 timer ved svag varme.
    Rør et par gange undervejs.
  • Fjern grydelåget, og lad det simre videre i halvanden til to timer. Væden skal reducere til den tykner fuldstændigt, så skru op for blusset så det bobler let.
  • Når kødet er helt mørt, og væden kogt ind til en tyk sauce, trækkes kødet fra hinanden med to gafler, og det hele vendes godt sammen med saucen i gryden.
    Jeg tager kød (og grøntsagerne) op med en hulske, lægger det i et fad og trækker det fra hinanden her. Imens lader jeg gryden stå med saucen og koge videre ind.
    Skal det serveres med det samme hælder du den indkogte sauce over kødet i fadet og vender det sammen. Skal det bare holdes varm i gryden, vender du kødet tilbage i gryden, og lader det stå ved svag varme.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og juster styrken med mere chili hvis du ønsker den mere spicy.
  • Server f.eks. med bløde tacos, en frisk pico de gallo, hjemmelavet salsa, guacamole, creme fraiche eller lignende.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 528 kcal
Protein (g) : 57g
Fedt (g) : 22g
Kulhydrat (g) : 27 g
Mættede fedtsyrer : 7 g
Sukkerarter : 12 g
Salt : 4909 mg
Mexikansk braiseret nakkefilet – Mørt og smagfuldt kød til tacos
Braiseret mexicansk nakkefilet – Mørt og smagfuldt kød til tacos

Kommentarer

  1. Kristine

    Hej – bruger du kød fra gris eller okse? ☺️

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)