Opgrader din grillaften med denne uimodståelige bearnaise kartoffelsalat.
Denne variant er en sand nydelse for alle, der elsker den klassiske bearnaise smag, men ønsker at prøve den i en ny og spændende form.
Salaten kombinerer blødt kogte kartofler med en lækker dressing lavet på creme fraiche og mayo, der giver en vidunderlig cremet tekstur. Tilsmagt med finthakket frisk estragon, skalotteløg og et skvæt hvidvinseddike, har denne salat en perfekt balance mellem det cremede og det syrlige, som komplementerer enhver hovedret.
Bearnaise kartoffelsalaten er ikke kun fantastisk som tilbehør til alle slags grillretter, men også som en delikat side til en saftig culottesteg eller andre ovnretter. Den er let at forberede og kan også laves i forvejen, hvilket gør den ideel til sammenkomster, hvor du vil imponere dine gæster med noget særligt. Server denne smagfulde kartoffelsalat næste gang du tænder op for grillen, og se den blive et hit blandt dine gæster.
Bearnaise kartoffelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g små kartofler
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1-2 skalotteløg, finthakket
- 3-4 tsk hvidvinseddike
- 3 spsk frisk estragon, finthakket
- Salt of friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne, gerne med skræl, i en stor gryde med godt saltet vand i ca. 6 minutter. Lad dem derefter trække i kogevandet under låg i ca. 15 minutter – alt efter størrelse. Ved at tilberede kartoflerne på den måde får de en lækker fast konsistens, og du sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
- Pil kartoflerne og skær dem derefter i mundrette bidder.
- Rør creme fraiche, mayonnaise, skalotteløg, estragon, og hvidvinseddike godt sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend kartoflerne med dressingen, og sæt den på køl til den skal serveres.
Opskriften? På bearnaise kartofler
Hej David
Den var ved en fejl ikke blevet frigivet, den er der nu – beklager fejlen 🙂
Dbh Dianna
Lækker opskrift.
Vi stegte dog løgene på en pande i lidt olivenolie, inden de blev blandet med de andre ingredienser. Det tog den skrappe løgsmag
Hej Clare
Åh hvor godt at høre – tak for din dejlige besked 🙂
God idé med løgene:)
Kh Dianna