
Denne opskrift på bagt spidskål med burrata, salviesmør og sprøde hasselnødder er en simpel, men uovertruffen lækker måde at servere spidskål på. Kålen bages i ovnen, til den er mør og let gylden, og får derefter selskab af cremet burrata og en smørsauce med hvidløg og salvie.
De ristede hasselnødder tilføjer en skøn knasende kontrast og dybde i smagen.
Retten kan serveres som et smukt tilbehør til aftensmaden året rundt – eller som en vegetarisk forret til 4 personer.
En uundgåelig favorit for kål-elskere og dem, der elsker enkle, smagfulde retter.
Bagt spidskål er både nemt og billigt at lave, og du kan variere toppingen som du foretrækker det. Salvien kan du skifte ud med f.eks. persille – der også går perfekt som topping til bagt spidskål.

Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 spidskål
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Salviesmør
- 60 g smør
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 10 blade frisk salvie, hakket
- Friskkværnet peber
Derudover
- 1 burrata, drænet for væde
- 30 g ristede hasselnødder – klik her for opskrift
Instructions
- Skær spidskålen i kvarte, og læg stykkerne i et ovnfast fad, med skærefladen opad. Brug lidt olie i bunden – eller et stykke bagepapir.
- Dryp spidskålen med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.Lav imens salviesmørret.
Salviesmør
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg og salvie – krydr med friskkværnet peber. Lad smørret simre ved svag varme imens spidskålen bager.
Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnød
- Åben burrataen og fordel den over de bagte spidskål. Dryp salviesmørret over toppen, og drys med grofthakkede bagte hasselnødder.Drys evt. med lidt mikrogrønt eller lignende.
Det er virkelig en dejlig opskrift.
Tusind tak for de søde ord, det er jeg virkelig glad for at du synes:)
Kh Dianna
Den her opskrift er jo nærmest utilgivelig god!
Hej Niels
Eeej hvor er det fedt at høre – TAK fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna