Bagt spidskål med burrata og salviesmør - Nem spidskål opskrift

Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnødder

Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnød
Opskrift på ovnbagt spidskål med hvidløgs- og salviesmør, hasselnødder og burrata.
Bagt spidskål med burrata og salviesmør - Nem spidskål opskrift

Denne opskrift på bagt spidskål med burrata, salviesmør og sprøde hasselnødder er en simpel, men uovertruffen lækker måde at servere spidskål på. Kålen bages i ovnen, til den er mør og let gylden, og får derefter selskab af cremet burrata og en smørsauce med hvidløg og salvie.
De ristede hasselnødder tilføjer en skøn knasende kontrast og dybde i smagen.
Retten kan serveres som et smukt tilbehør til aftensmaden året rundt – eller som en vegetarisk forret til 4 personer.
En uundgåelig favorit for kål-elskere og dem, der elsker enkle, smagfulde retter.
Bagt spidskål er både nemt og billigt at lave, og du kan variere toppingen som du foretrækker det. Salvien kan du skifte ud med f.eks. persille – der også går perfekt som topping til bagt spidskål.

Bagt spidskål med burrata og salviesmør - Nem spidskål opskrift

Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnød

Opskrift på ovnbagt spidskål med hvidløgs- og salviesmør, hasselnødder og burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bagte grøntsager, Spidskål
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Salviesmør

  • 60 g smør
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 10 blade frisk salvie, hakket
  • Friskkværnet peber

Derudover

Instructions

  • Skær spidskålen i kvarte, og læg stykkerne i et ovnfast fad, med skærefladen opad. Brug lidt olie i bunden – eller et stykke bagepapir.
  • Dryp spidskålen med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
    Lav imens salviesmørret.

Salviesmør

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg og salvie – krydr med friskkværnet peber. Lad smørret simre ved svag varme imens spidskålen bager.

Bagt spidskål med burrata, salviesmør og hasselnød

  • Åben burrataen og fordel den over de bagte spidskål. Dryp salviesmørret over toppen, og drys med grofthakkede bagte hasselnødder.
    Drys evt. med lidt mikrogrønt eller lignende.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Det er virkelig en dejlig opskrift.

  2. 5 stars
    Den her opskrift er jo nærmest utilgivelig god!

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)