Opskrift på rødspættefilet på grill, – bagt med citron, hvidløg, persille og smør.
En rigtig sommer ret, – der smager friskt, let og lækker, og som er drøn nem at lave.
Det tager ikke meget mere end 10 minutter at tilberede rødspættefileterne på grillen, – men du kan naturligvis også bage rødspættefileterne i ovnen.
Så alt efter hvad du vælger at servere som tilbehør, – så kan du altså have et fantastisk måltid på bordet på mellem 20-30 minutter.
Bagt rødspættefilet er mildt og lækkert, så hele familien kan spise med på retten. Er nogle mindre vilde med hvidløg kan du sagtens tilsætte mindre til sauce, – men jeg synes simpelthen det giver en skøn smag til den milde fisk.
Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bagt rødspættefilet
- 4 store rødspættefileter – ca. 200 g pr. person
- 150 g smør
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 1/2 citron, fintrevet skal heraf og citronen skåret i tynde skiver
- Salt og rigeligt friskkværnet peber
Rucolasalat med citronvinaigrette
- 2 ps rucola – ca. 150 g
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 forårsløg, fintsnittet
- Salt og peber
Forslag til andet tilbehør
- Kogte, stegte eller grillede kartofler
- Grillede eller dampede grønne asparges
- Gnocchi, – kogte og/ eller stegt
Sådan gør du
- Varm grillen op til ca. 225 grader. *Fisken skal have direkte varme. På min grill tænder jeg alle blus på medium varme, så rammer jeg 225 grader. Husk at grillen skal være lukket.*Du kan naturligvis også tilberede fisken i ovnen. Her skal ovnene også stå på 225 grader.
- Rens rødspættefileterne fri for eventuelle urenheder, og krydr dem med salt og peber på begge sider.
- Læg tynde skiver af citron i bunden af et ovnfast fad, og læg rødspættefileterne ovenpå. Det er vigtigt, at fileterne ligger ovenpå citronen.
- Smelt smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg, citronskal og persille. Krydr med en smule salt og peber.
- Fordel smør blandingen over fisken, og bag dem i grillen (eller ovnen) i ca. 10 minutter, – alt efter størrelse.*Det er vigtigt at du hører smørret bruse godt op, – det giver den bedste smag til retten.
- Imens blandes ingredienserne til citronvinaigretten, – olie, citronsaft, forårsløg, salt og peber, – og denne vendes med rucola salaten.*Vinaigretten kan også laves på forhånd og trække på køkkenbordet. Men vend først salaten kort inden servering.
- Server fisken med ekstra smør fra fadet, – og brug det også som smørsauce til f.eks. kartoflerne eller andet tilbehør.