Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg - Grillet rødspætte

Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg

Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg
Opskrift på bagt rødspættefilet på grill, - rødspættefilet med citron, hvidløg og persille.
Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg - Grillet rødspætte

Opskrift på rødspættefilet på grill, – bagt med citron, hvidløg, persille og smør.
En rigtig sommer ret, – der smager friskt, let og lækker, og som er drøn nem at lave.
Det tager ikke meget mere end 10 minutter at tilberede rødspættefileterne på grillen, – men du kan naturligvis også bage rødspættefileterne i ovnen.
Så alt efter hvad du vælger at servere som tilbehør, – så kan du altså have et fantastisk måltid på bordet på mellem 20-30 minutter.
Bagt rødspættefilet er mildt og lækkert, så hele familien kan spise med på retten. Er nogle mindre vilde med hvidløg kan du sagtens tilsætte mindre til sauce, – men jeg synes simpelthen det giver en skøn smag til den milde fisk.

Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg - Grillet rødspætte

Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg

Opskrift på bagt rødspættefilet på grill, – rødspættefilet med citron, hvidløg og persille.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fisk på grill, Grillet fisk, Rødspættefilet
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Bagt rødspættefilet

  • 4 store rødspættefileter – ca. 200 g pr. person
  • 150 g smør
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 1/2 citron, fintrevet skal heraf og citronen skåret i tynde skiver
  • Salt og rigeligt friskkværnet peber

Rucolasalat med citronvinaigrette

  • 2 ps rucola – ca. 150 g
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • Salt og peber

Forslag til andet tilbehør

  • Kogte, stegte eller grillede kartofler
  • Grillede eller dampede grønne asparges
  • Gnocchi, – kogte og/ eller stegt

Sådan gør du

  • Varm grillen op til ca. 225 grader.
    *Fisken skal have direkte varme. På min grill tænder jeg alle blus på medium varme, så rammer jeg 225 grader. Husk at grillen skal være lukket.
    *Du kan naturligvis også tilberede fisken i ovnen. Her skal ovnene også stå på 225 grader.
  • Rens rødspættefileterne fri for eventuelle urenheder, og krydr dem med salt og peber på begge sider.
  • Læg tynde skiver af citron i bunden af et ovnfast fad, og læg rødspættefileterne ovenpå. Det er vigtigt, at fileterne ligger ovenpå citronen.
  • Smelt smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg, citronskal og persille. Krydr med en smule salt og peber.
  • Fordel smør blandingen over fisken, og bag dem i grillen (eller ovnen) i ca. 10 minutter, – alt efter størrelse.
    *Det er vigtigt at du hører smørret bruse godt op, – det giver den bedste smag til retten.
  • Imens blandes ingredienserne til citronvinaigretten, – olie, citronsaft, forårsløg, salt og peber, – og denne vendes med rucola salaten.
    *Vinaigretten kan også laves på forhånd og trække på køkkenbordet. Men vend først salaten kort inden servering.
  • Server fisken med ekstra smør fra fadet, – og brug det også som smørsauce til f.eks. kartoflerne eller andet tilbehør.
Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg - Grillet rødspætte
Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg – Grillet rødspætte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)