
Opskrift på rødspættefilet på grill, – bagt med citron, hvidløg, persille og smør.
En rigtig sommer ret, – der smager friskt, let og lækker, og som er drøn nem at lave.
Det tager ikke meget mere end 10 minutter at tilberede rødspættefileterne på grillen, – men du kan naturligvis også bage rødspættefileterne i ovnen.
Så alt efter hvad du vælger at servere som tilbehør, – så kan du altså have et fantastisk måltid på bordet på mellem 20-30 minutter.
Bagt rødspættefilet er mildt og lækkert, så hele familien kan spise med på retten. Er nogle mindre vilde med hvidløg kan du sagtens tilsætte mindre til sauce, – men jeg synes simpelthen det giver en skøn smag til den milde fisk.

Bagt rødspættefilet med citron og hvidløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bagt rødspættefilet
- 4 store rødspættefileter – ca. 200 g pr. person
- 150 g smør
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 1/2 citron, fintrevet skal heraf og citronen skåret i tynde skiver
- Salt og rigeligt friskkværnet peber
Rucolasalat med citronvinaigrette
- 2 ps rucola – ca. 150 g
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 forårsløg, fintsnittet
- Salt og peber
Forslag til andet tilbehør
- Kogte, stegte eller grillede kartofler
- Grillede eller dampede grønne asparges
- Gnocchi, – kogte og/ eller stegt
Sådan gør du
- Varm grillen op til ca. 225 grader. *Fisken skal have direkte varme. På min grill tænder jeg alle blus på medium varme, så rammer jeg 225 grader. Husk at grillen skal være lukket.*Du kan naturligvis også tilberede fisken i ovnen. Her skal ovnene også stå på 225 grader.
- Rens rødspættefileterne fri for eventuelle urenheder, og krydr dem med salt og peber på begge sider.
- Læg tynde skiver af citron i bunden af et ovnfast fad, og læg rødspættefileterne ovenpå. Det er vigtigt, at fileterne ligger ovenpå citronen.
- Smelt smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg, citronskal og persille. Krydr med en smule salt og peber.
- Fordel smør blandingen over fisken, og bag dem i grillen (eller ovnen) i ca. 10 minutter, – alt efter størrelse.*Det er vigtigt at du hører smørret bruse godt op, – det giver den bedste smag til retten.
- Imens blandes ingredienserne til citronvinaigretten, – olie, citronsaft, forårsløg, salt og peber, – og denne vendes med rucola salaten.*Vinaigretten kan også laves på forhånd og trække på køkkenbordet. Men vend først salaten kort inden servering.
- Server fisken med ekstra smør fra fadet, – og brug det også som smørsauce til f.eks. kartoflerne eller andet tilbehør.



Det smagte SÅ lækkert!
Vi serverede nye kartofler og hvide asparges til
Hej Pia
Åhhh hvor er det dejligt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna