Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise
Bagt pighvar med sommergrønt og den bedste hollandaise.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Frisk og skøn forårs og sommer ret med masser af smag fra den bagte pighvar og cremet hollandaise, – den får simpelthen solen til at skinne.
Bag fisken i ovnen med grønt og hvidvin, eller gør som vi gjorde denne gang, på grillen. Fremgangs måden er 100% den samme, det er kun varmekilden til forskel.
Denne ret er ganske nem at lave, – fisken passer sig selv i godt 45 minutter, – og i mellemtiden kan kartofler, grønt og hollandaise tilberedes.

Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og den bedste hollandaise.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg

  • 2

    gulerødder (de tilberedte stykker bruges til anretning)

  • 1

    porre, - kan evt. erstattes af 4 forårsløg

  • 1

    citron, halveret

  • 1 bdt

    bredbladet persille

  • 1 bdt

    dild

  • 1 1/2 dl

    tør hvidvin

  • 60 g

    smør

  • Flage salt

  • Citronpeber (eller almindelig peber)

Hollandaise

  • 250 g

    smør, - gerne klaret

  • 70 g

    æggeblommer

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 4 spsk

    af saften fra fiskepakken eller fiskefond

  • 1 nip

    salt

Derudover

  • 1 kg

    små kartofler

  • 1 bdt

    friske grønne asparges

  • Friske krydderurter til pynt

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagt pighvar

  • Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.
  • Skær gulerødder og porrer i skrå skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • I et stort ovnfast fad lægges kviste af bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.
  • Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet.
  • Drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.
  • Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.
  • Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.
  • Hæld hvidvinen i bunden og pak nu staniol ind over fisken så den lukker helt tæt.
  • Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved 175 grader (eller i almindelig ovn, 175 grader) i ca. 45 min., - vores fisk målte 54 grader ved benet. Lad den hvile 10 min. inden servering.

Hollandaise

  • Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
  • Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
  • Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter hvidvinen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Derudover

  • Rens kartoflerne for urenheder og kog dem derefter i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække i vandet i 15-20 min. og hæld derefter vandet fra.
  • Overhæld de grønne asparges med kogende vand, giv dem lidt salt og lad dem trække i 3 min. Skyld dem derefter i koldt vand og skær dem ud i mine skrå skiver.

Anretning

  • Skær 4 fine stykker af fisken og placer dem på tallerkener.
  • Læg kartofler ved siden af sammen med stykker af gulerod (fra tilberedning af fisken, de har masser af smag og skønt bid) og de grønne asparges snitter.
  • Overhæld med hollandaise, pynt med urter og server med friskkværnet peber.

Noter

Vi tilbereder vores hollandaise på vores Thermomix, det er super nemt og saucen holder temperaturen. Alle ingredienser hældes i mixeren, den sættes på 50 grader og piskes på mixeren når ingredienserne er smeltet sammen, super nemt og den skiller aldrig.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Bagt pighvar med sprøde grøntsager, kartofler og hollandaise.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Smuk og enkelt anretning, – der skal ikke så meget til, og det smager fantastisk.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*