Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

Frisk og skøn forårs og sommer ret med masser af smag fra den bagte pighvar og cremet hollandaise, – den får simpelthen solen til at skinne.
Bag fisken i ovnen med grønt og hvidvin, eller gør som vi gjorde denne gang, på grillen. Fremgangs måden er 100% den samme, det er kun varmekilden til forskel.
Denne ret er ganske nem at lave, – fisken passer sig selv i godt 45 minutter, – og i mellemtiden kan kartofler, grønt og hollandaise tilberedes.

Bagt pighvar med sommergrønt og hollandaise

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Bagt pighvar med sommergrønt og den bedste hollandaise.

Ingredienser

  • 1 hel pighvar på ca. 2 - 2 1/2 kg
  • 2 gulerødder (de tilberedte stykker bruges til anretning)
  • 1 porre, - kan evt. erstattes af 4 forårsløg
  • 1 citron, halveret
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 1 bdt dild
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 60 g smør
  • Flage salt
  • Citronpeber (eller almindelig peber)
  • Hollandaise
  • 250 g smør, - gerne klaret
  • 70 g æggeblommer
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 4 spsk af saften fra fiskepakken eller fiskefond
  • 1 nip salt
  • Derudover
  • 1 kg små kartofler
  • 1 bdt friske grønne asparges
  • Friske krydderurter til pynt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1

Bagt pighvar Skyl og rens fisken grundigt, og dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke.

2

Skær gulerødder og porrer i skrå skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.

3

Find et stort ovnfast fad, foliebakke eller lignende (produktet skal kunne gå i en grill) eller placer 2 store stykker staniol ovenpå en stor støbejernstallerken som kan rumme hele fisken.

4

Under fisken placeres flere store kviste bredbladet persille, dild samt gulerødder og porre stykker. Drys ligeledes grøntsagerne med rigeligt flagesalt samt citron peber, og læg fisken ovenpå.

5

Læg et snit langs ryggen på fisken, det skal kun lige gå gennem skindet.

6

Drys med flagesalt på skindsiden og læg ligeledes store kviste bredbladet persille samt dild på toppen.

7

Pres citronen ud over fisken og læg resterne af citronen sammen med fisken.

8

Læg klatter af smør ud over hele fisken og drys igen med lidt citron peber.

9

Hæld hvidvinen i bunden og pak nu staniol ind over fisken så den lukker helt tæt.

10

Bag pighvaren over indirekte varme på grillen ved 175 grader (eller i almindelig ovn, 175 grader) i ca. 45 min., - vores fisk målte 54 grader ved benet. Lad den hvile 10 min. inden servering.

11

Hollandaise Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.

12

Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.

13

Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter hvidvinen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

14

Derudover Rens kartoflerne for urenheder og kog dem derefter i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække i vandet i 15-20 min. og hæld derefter vandet fra.

15

Overhæld de grønne asparges med kogende vand, giv dem lidt salt og lad dem trække i 3 min. Skyld dem derefter i koldt vand og skær dem ud i mine skrå skiver.

16

Anretning Skær 4 fine stykker af fisken og placer dem på tallerkener.

17

Læg kartofler ved siden af sammen med stykker af gulerod (fra tilberedning af fisken, de har masser af smag og skønt bid) og de grønne asparges snitter.

18

Overhæld med hollandaise, pynt med urter og server med friskkværnet peber.

Noter

Vi tilbereder vores hollandaise på vores Thermomix, det er super nemt og saucen holder temperaturen. Alle ingredienser hældes i mixeren, den sættes på 50 grader og piskes på mixeren når ingredienserne er smeltet sammen, super nemt og den skiller aldrig.

Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Bagt pighvar med sprøde grøntsager, kartofler og hollandaise.
Bagt pighvar - Opskrift på pighvar med grønt og hollandaise
Smuk og enkelt anretning, – der skal ikke så meget til, og det smager fantastisk.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Bagt pighvar - Opskrift på hel bagt pighvar med urter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*