
Lækker bagt pastaret med cremet fløde tomatsauce og masser af ost.
Her får du et skønt pastafad med en lækker krydret og cremet tomatsauce – gratineret med mozzarella på toppen.
Retten er virkelig nem at lave, og et perfekt valg til de kødfri dage, eller bare en dag hvor lysten til en god cremet pasta melder sig.
– Det gør den ret tit herhjemme 😉
Den cremede tomatsauce er krydret med ikke stærk – du kan dog vælge, som jeg, at tilsætte lidt chiliflager, det giver en dejlig varme til retten. Jeg bruger parmesan i saucen, du kan også bruge en hård legeret havarti, den gør sig mindst ligeså godt i retten.
Top med frisk trevlet mozzarella, eller brug en der er revet – det er op til dig.
Bagt pasta med tomatsauce er en fantastisk familieret, og den kan bikses sammen på relativt kort tid. Imens retten gratinerer i ovnen, kan du klare opvasken – dejlig nemt.
Herhjemme er hele familien vilde med den, den krydrede tomatsauce tager sig virkelig godt ud med fløden og osten.
Pasta al Forno – Tilbehør
Du kan servere retten alene, der er rigeligt til 4 personer.
Ønsker du kød til, kan jeg anbefale lyst kød som kylling eller et stykke mørbrad af gris.
Derudover kan du servere retten med friskbagte flutes til, og f.eks. en god salat. Prøv med en italiensk brødsalat – panzanella, eller med en klassisk rucolasalat med friske tomater.

Bagt pasta med cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 5 spsk tomatkoncentrat
- 2 ds hakkede tomater
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 2 1/2 dl fløde
- 100 g revet parmesan
- 7 stilke frisk basilikum
- 500 g pasta
- 150 g mozzarella, frisk eller revet
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. chiliflager
Til servering
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Varm en gryde op med en god sjat olie, og steg løgene klare.
- Tilsæt hvidløg og varm igennem et øjeblik, og rør derefter tomatkoncentrat i.
- Tilsæt de hakkede tomater og tørre krydderier, og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. også lidt chiliflager.
- Hæld fløde, parmesan og friske basilikumblade ved, og lad saucen småsimre i ca. 10-12 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente.
- Vend pastaen i saucen, og hæld derefter retten i et ovnfast fad.
- Smuldr mozzarellaen på toppen, og skub gerne lidt af osten ned i selve retten.
- Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 18-20 minutter.
- Lad retten samle sig et øjeblik, top med frisk basilikum og server.