Opskrift på bagt penne pasta med cremet tomatsauce og mozzarella.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Bagt pasta, Pasta
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
5spsktomatkoncentrat
2dshakkede tomater
1tsktørret basilikum
1tsktørret oregano
1tsktørret timian
1tsktørret rosmarin
2 1/2dlfløde
100grevet parmesan
7stilkefrisk basilikum
500gpasta
150gmozzarella, frisk eller revet
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Evt. chiliflager
Til servering
Frisk basilikum
Sådan gør du
Varm en gryde op med en god sjat olie, og steg løgene klare.
Tilsæt hvidløg og varm igennem et øjeblik, og rør derefter tomatkoncentrat i.
Tilsæt de hakkede tomater og tørre krydderier, og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. også lidt chiliflager.
Hæld fløde, parmesan og friske basilikumblade ved, og lad saucen småsimre i ca. 10-12 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente.
Vend pastaen i saucen, og hæld derefter retten i et ovnfast fad.
Smuldr mozzarellaen på toppen, og skub gerne lidt af osten ned i selve retten.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 18-20 minutter.
Lad retten samle sig et øjeblik, top med frisk basilikum og server.