Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Panzanella – Italiensk brødsalat med burrata

Panzanella - Italiensk brødsalat med burrata
Opskrift på skøn toscansk brødsalat, - Panzanella
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Virkelig skøn og lækker salat med store rustikke brødcroutoner, friske tomater, burrata og masser af basilikum.
Denne skønne toscanske brødsalat smager virkelig af varme himmelstrøg og lune sommeraftener. Den er super nem at lave og så smager den bare fantastisk.
Croutonerne kræver et godt sejt franskbrød efter min mening, de kan ikke laves på toastbrød. De skal skæres i store chunks, og brødet må gerne være med masser af lufthuller.
Jeg har valgt at toppe min med burrata, simpelthen fordi vi elsker burrata herhjemme. De kan købes i de fleste oste handlere, Meny og Kvickly, – den seneste vi købte var en billig version fra Kvickly og den var altså virkelig god, – cremet og lækker, kan varmt anbefales.

Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Panzanella - Italiensk brødsalat med burrata

Opskrift på skøn toscansk brødsalat, - Panzanella
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    små solmodne tomater, gerne forskellige farver

  • 1 stor håndfuld basilikum, grofthakket
  • 1

    lille rødløg, skåret i ringe

  • 1

    burrata, drænet for væde

Marinade

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 2 spsk

    hvidvinseddike

  • 1 spsk

    honning

  • 1 fed

    hvidløg, revet

  • 2stilkebasilikum,grofthakkede blade

    herfra

  • Salt og peber

Croutoner

  • 1/2

    daggammelt franskbrød, gerne et rustikt et af slagsen

  • Lidt olie

  • Salt

Sådan gør du

Croutoner

  • Skær brødet i store chunks og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem en smule olie og salt og vend det godt sammen. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min., og lad dem derefter køle af.

Marinade

  • Bland olivenolie med hvidvinseddike, honning, hvidløg og basilikum. Smag til med salt og peber og vend løgringene heri. Lad marinaden trække 15 min.

Salaten

  • Halver tomaterne på forskellige leder så du får et rustiks udseende. Hæld dem i en skål sammen med basilikum, rødløg og de afkølede croutoner.
  • Hæld marinaden over og vend det godt sammen med hænderne.
  • Anret salaten i et dybt fad og top med burrata.
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella – Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella – Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Kommentarer

  1. Pingback: Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

  2. Trine Vigels Rise Hansen

    Hej, jeg skal lave denne lækre salat. Er der et andet alternativ til burrata?
    På forhånd tak.
    Vh Trine

    • Hej Trine

      Hvor lyder det bare dejligt, den smager fantastisk
      Ja det kan du tro, hvis ikke du kan få fat i burrata vil jeg anbefale en god bøzzel mozzarella, – det er det nærmeste du kommer konsistensen Burrata er meget cremet I konsistensen, men minder ellers meget om mozzarella. Så en bøffel mozzarella kan sagtens gøre det, – det bliver salaten på ingen både dårligere af
      God fornøjelse med det☀️

      Mange hilsner
      Dianna

  3. Super

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*