
Prøv denne lækre opskrift på bagt blomkål med chilimayo. Inspireret af den populære bang bang chicken, for du her en opskrift, hvor blomkålen rubbes med krydderier, bages til de er gyldne – og inden servering pensles de med chilimayo.
Smagen er krydret, nøddeagtig og let spicy – det smager fantastisk.
Blomkål med chilimayo er det perfekte tilbehør til sommerens grill, en ovnstegt kylling, bagt laks eller som en del af et tapasbord.
Blomkålen smager fantastisk og kan også serveres som et vegetarisk måltid, toppet på f.eks. kogte ris og drysset med friske forårsløg.
Uanset hvordan du vælger at servere den, håber jeg den vil imponere, og måske blive en ny del af familiens tilbehør eller vegetar måltid.
Bang bang blomkål
Bagt blomkål smager fantastisk. Krydrer du det og pensler med en spicy mayo får du en ret der er inspireret af den kendte bang bang chicken. Buketterne kan serveres som tilbehør til alverdens retter, som snack eller som erstatning for kød til et hovedmåltid.
Serveres de som erstatning for kød til et hovedmåltid, f.eks. til et portion kogte ris, vil jeg anbefale at lave dobbelt op på portionen – hvis det er til 4 personer.
De smager bedst lune – så server helst når de lige er lavet.

Bagt blomkål med chilimayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 blomkål
- Salt og friskkværnet peber
- Oliespray eller olie
- Finthakket persille
Rub
- 1 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 1/2 tsk løgpulver
- 1 1/2 tsk paprika
- 1 tsk mild chilipulver – kan undlades
- 1 spsk tørret persille – eller frisk
- 1 spsk majsstilvelse
Chilimayo
- 1 dl mayonnaise
- 1/2 lime, saften heraf
- 2 spsk sød chilisauce
- 1-2 tsk spicy chilisauce
- 1 tsk honning
- 1 spsk frisk eller tørret persille
Instructions
- Skær blomkålen i tykke skiver, eller del det i mellemstore buketter.
- Bland ingredienserne til rubben, og gnid det godt ind i blomkålen. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
- Vend buketterne med et par spiseskefulde olie, eller spray blomkålsskiverne med sprayfedt. Gør det du finder nemmest.
- Fordel blomkålen på et stykke bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 20 minutter.Vend stykkerne en enkelt gang undervejs.
- Fordel blomkålen på en tallerken, og pensl de lune stykker med chilimayo og drys med persille.Server dem lune, og evt. med det sidste mayo ved siden af.
Det smager jo vanvittig godt, mums;-)
Nøj, hvor er det lækkert, simpelt og smagfuldt