Nem og lækker frokost sandwich med hjemmelavet æggesalat. Super hurtig at bikse sammen, og nøj hvor det smager godt.
Hjemmelavet æggesalat, – en vidunderlig klassiker fra det danske “pålægssalats køkken”. En salat som jeg har fået serveret fra jeg var helt lille, og jeg er stadig vild med det.
Æggesalat serveret i en bagel (eller andet sandwich brød) får perfekt som en god frokost, men også som et let aftenmåltid. Fyld den med sprøde salater, og top med f.eks. lidt hakkede syltede agurker, karse, grøn peberfrugt eller lignende.
Prøv også disse lækre opskrifter med bagels:
Bagel med tun og urtecreme – klik her
Bagel med kylling, kalkun bacon og hummus – klik her
Bagel med røget laks og urtecreme – klik her
Bagel med æggesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æggesalat
- 8 æg, hårdkogt og afkølet
- 3 spsk god mayonnaise – jeg bruger Hellemanns
- 2 spsk creme fraiche
- 2 spsk purløg, finthakket
- 1 tsk karry, medium stærk
- 1/2 tsk gurkemeje
- Salt og peber
Derudover
- 4 bagels
- 1 lille romaine, hjertesalat eller lignende
- Evt. en finthakket syltet agurk
Sådan gør du
- Hak æggene groft. Jeg bruger en æggedeler, og deler dem på 2 leder, – så har de en god størrelse.
- Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, tilsæt gurkemeje, karry, purløg og de hakkede æg, – og smag til med salt og peber.
- Varm dine bagels, halver dem og lad dem køle af et øjeblik.
- Top den nederste del af dine bagels med lidt sprøde salatblade, og fordel æggesalat herpå.
- Drys evt. med lidt ekstra finthakket purløg og friskkværnet peber. *Drys evt. også med lidt finthakket syltet agurk, – det giver et godt modspil til den cremede og let fede konsistens på æggesalaten.
- Slut af med bagels toppene og server straks.