Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager
Opskrift på nem og lækker wok med nudler, oksekød og grøntsager vendt med en asiatisk inspireret marinade.
Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød

Lække asiatisk inspireret wok med oksekød, nudler og grøntsager, – vendt med en marinade med hvidløg, ingefær, lime, soya og sesam.
Super nem at lave, fyldt med smag og masser af bid fra de sprøde grøntsager, – perfekt ret til weekend og hverdag.
Den kan serveres alene, eller du kan serveres den med en portion sprøde forårsruller-klik her for opskrift ved siden af, – det smager jo så lækkert.

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager

Opskrift på nem og lækker wok med nudler, oksekød og grøntsager vendt med en asiatisk inspireret marinade.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.62 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Keyword: Stir fry, Wok
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g skært oksekød, skåret i skiver – jeg bruger tyndsteg
  • 175 g svampe, skåret i skiver
  • 125 g sugarsnaps, snittet
  • 100 g broccolibuketter, eller aspargesbroccoli
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, snittet – gem toppene til pynt
  • 250 g nudler
  • Friskkværnet peber – måske en smule salt
  • Olie, gerne sesamolie

Asiatisk marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soya
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 1/2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 lime, saften heraf

Topping

  • Ristede sesamfrø
  • Hakkede peanuts
  • Snittede toppe af forårsløg
  • Evt. ekstra soya eller hoison

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
    Tilsæt gerne en spæk varme ristede sesamfrø til marinaden, det giver en virkelig lækker smag.
  • Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen.
    Lad nudlerne ligge med lidt vand i bunden af en skål eller gryde, så de holder sig våde og ikke klistrer sammen. Gem dette vand til evt. at justere konsistensen med.
  • Varm en god sjat olie på pande eller i en wok, og brun kødet af, – krydr med friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.
    Vent med salt til retten er flrdig.
  • Steg svampene i 3-4 minutter på samme pande, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt løg og steg med et par minutter, og hæld derefter de andre grøntsager ved, og steg med i 4-5 minutter.
  • Hæld kødet tilbage på panden, tilsæt nudlerne og hæld marinaden over, – vend det hele godt sammen.
    Hæld evt. en smuler vand fra nudlerne ved, hvis du synes retten er for tør.
  • Varm retten hurtigt igennem når det hele er vendt godt sammen, og smag til med friskkværnet peber, mere lime og evt. salt, soya eller oystersauce.
  • Top retten med snittede forårsløg toppe, ristede sasamfør og evt. hakkede peanuts.
Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød
Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager – Opskrift på wok med oksekød

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Meget lækker❤️

  2. Den ret er jeg nødt til at kaste mig ud i 🙂 Hvilke nudler har du brugt mon?
    Kh Anne

    • Hej Anne

      Ej hvor dejligt du har lyst til at prøve opskriften 🙂

      Jg kan simpelthen ikke huske om det var fra SantaMaria eller Go-Tan – men mener bestemt det var et af de mærker jeg brugte 🙂
      De er de “krøllede” ægnudler 🙂

      Kh Dianna

      • Tusind tak for svar 🙂
        Kh

      • 5 stars
        Hej igen

        Jeg lavede retten for første gang i aften, og den smagte HELT FANTASTISK! Tusind tak for en skøn opskrift – vi har uden tvivl fået en ny hverdagsfavorit herhjemme 🙂

        Kh Anne

4.62 from 13 votes (11 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)