
Lække asiatisk inspireret wok med oksekød, nudler og grøntsager, – vendt med en marinade med hvidløg, ingefær, lime, soya og sesam.
Super nem at lave, fyldt med smag og masser af bid fra de sprøde grøntsager, – perfekt ret til weekend og hverdag.
Den kan serveres alene, eller du kan serveres den med en portion sprøde forårsruller-klik her for opskrift ved siden af, – det smager jo så lækkert.

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g skært oksekød, skåret i skiver – jeg bruger tyndsteg
- 175 g svampe, skåret i skiver
- 125 g sugarsnaps, snittet
- 100 g broccolibuketter, eller aspargesbroccoli
- 1 løg, skåret i strimler
- 1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
- 2 forårsløg, snittet – gem toppene til pynt
- 250 g nudler
- Friskkværnet peber – måske en smule salt
- Olie, gerne sesamolie
Asiatisk marinade
- 1/2 dl oystersauce
- 1/2 dl soya
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 1/2 spsk friskrevet ingefær
- 1 lime, saften heraf
Topping
- Ristede sesamfrø
- Hakkede peanuts
- Snittede toppe af forårsløg
- Evt. ekstra soya eller hoison
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.Tilsæt gerne en spæk varme ristede sesamfrø til marinaden, det giver en virkelig lækker smag.
- Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Lad nudlerne ligge med lidt vand i bunden af en skål eller gryde, så de holder sig våde og ikke klistrer sammen. Gem dette vand til evt. at justere konsistensen med.
- Varm en god sjat olie på pande eller i en wok, og brun kødet af, – krydr med friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.Vent med salt til retten er flrdig.
- Steg svampene i 3-4 minutter på samme pande, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt løg og steg med et par minutter, og hæld derefter de andre grøntsager ved, og steg med i 4-5 minutter.
- Hæld kødet tilbage på panden, tilsæt nudlerne og hæld marinaden over, – vend det hele godt sammen.Hæld evt. en smuler vand fra nudlerne ved, hvis du synes retten er for tør.
- Varm retten hurtigt igennem når det hele er vendt godt sammen, og smag til med friskkværnet peber, mere lime og evt. salt, soya eller oystersauce.
- Top retten med snittede forårsløg toppe, ristede sasamfør og evt. hakkede peanuts.

Meget lækker❤️
Hvor er det dejligt at høre, tak 🙂
Den ret er jeg nødt til at kaste mig ud i 🙂 Hvilke nudler har du brugt mon?
Kh Anne
Hej Anne
Ej hvor dejligt du har lyst til at prøve opskriften 🙂
Jg kan simpelthen ikke huske om det var fra SantaMaria eller Go-Tan – men mener bestemt det var et af de mærker jeg brugte 🙂
De er de “krøllede” ægnudler 🙂
Kh Dianna
Tusind tak for svar 🙂
Kh
Hej igen
Jeg lavede retten for første gang i aften, og den smagte HELT FANTASTISK! Tusind tak for en skøn opskrift – vi har uden tvivl fået en ny hverdagsfavorit herhjemme 🙂
Kh Anne
Hej. Vi skal til at lave den i næste uge. Det ser virkelig lækkert i videoen.
Hej Bob
Hvor dejligt at høre – håber I kan lide den 🙂
Kh Dianna
Hvor længe marinerede du kødet? Skal lave det gæster i morgen
Hej Gitte
Jeg marinerer ikke kødet, jeg hælder blot marinaden direkte på panden når kødet er tilberedt 🙂
Kh Dianna
Når du skriver du bruger tyndsteg, er det så en steg du køber og selv skærer i skiver eller hvordan?
Hejsa
Ja jeg køber en hel tyndsteg og skærer selv kødet fra denne 🙂
Kh Dianna