Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager

Lække asiatisk inspireret wok med oksekød, nudler og grøntsager, – vendt med en marinade med hvidløg, ingefær, lime, soya og sesam.
Super nem at lave, fyldt med smag og masser af bid fra de sprøde grøntsager, – perfekt ret til weekend og hverdag.
Den kan serveres alene, eller du kan serveres den med en portion sprøde forårsruller-klik her for opskrift ved siden af, – det smager jo så lækkert.

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød

Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager

Opskrift på nem og lækker wok med nudler, oksekød og grøntsager vendt med en asiatisk inspireret marinade.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Keyword: Stir fry, Wok
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g skært oksekød, skåret i skiver – jeg bruger tyndsteg
  • 175 g svampe, skåret i skiver
  • 125 g sugarsnaps, snittet
  • 100 g broccolibuketter, eller aspargesbroccoli
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, snittet – gem toppene til pynt
  • 250 g nudler
  • Friskkværnet peber – måske en smule salt
  • Olie, gerne sesamolie

Asiatisk marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soya
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 1/2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 lime, saften heraf

Topping

  • Ristede sesamfrø
  • Hakkede peanuts
  • Snittede toppe af forårsløg
  • Evt. ekstra soya eller hoison

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
    Tilsæt gerne en spæk varme ristede sesamfrø til marinaden, det giver en virkelig lækker smag.
  • Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen.
    Lad nudlerne ligge med lidt vand i bunden af en skål eller gryde, så de holder sig våde og ikke klistrer sammen. Gem dette vand til evt. at justere konsistensen med.
  • Varm en god sjat olie på pande eller i en wok, og brun kødet af, – krydr med friskkværnet peber. Læg kødet til side på en tallerken.
    Vent med salt til retten er flrdig.
  • Steg svampene i 3-4 minutter på samme pande, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt løg og steg med et par minutter, og hæld derefter de andre grøntsager ved, og steg med i 4-5 minutter.
  • Hæld kødet tilbage på panden, tilsæt nudlerne og hæld marinaden over, – vend det hele godt sammen.
    Hæld evt. en smuler vand fra nudlerne ved, hvis du synes retten er for tør.
  • Varm retten hurtigt igennem når det hele er vendt godt sammen, og smag til med friskkværnet peber, mere lime og evt. salt, soya eller oystersauce.
  • Top retten med snittede forårsløg toppe, ristede sasamfør og evt. hakkede peanuts.
Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager - Opskrift på wok med oksekød
Asiatisk wok med oksekød, nudler og grøntsager – Opskrift på wok med oksekød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)