Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager
Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Lækre sprøde forårsruller fyldt med krydret oksekød og grøntsager.
Hjemmelavede forårsruller smager bare super lækkert, og så er de virkelig nemme at lave.
Fyldet kan varieres alt efter hvad man måtte ligge inde med i køleskabet, – så brug endelig forskellige grøntsagsrester.
Til disse forårsruller burger jeg gerne en pakke frossen filo dej på ca. 20×20 cm., – lad den tø op som beskrevet på pakken.
Server forårsrullerne med en sur/sød chilisauce, soya eller lignende.

Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Fyld

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1/2

    spidskål, fintsnittet

  • 2

    store gulerødder

  • 1

    peberfrugt

  • 1

    stort løg

  • 2 fed

    hvidløg

  • 1 1/2 spsk

    oyster sauce

  • 1 1/2 spsk

    soya

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • 1 pk

    filodej (Min. 30 stykker på ca. 20x20cm)

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 3 spsk

    vand

  • 2 l

    raps/fritureo

Sådan gør du

Fyld

  • Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.
  • Snit spidskålen fint.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter kålen og lad den faldes sammen.
  • Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.
  • Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.

Forårsruller

  • Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.
  • Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.
  • Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.
  • Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.
  • Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.
  • Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
  • Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat eller en god asiatisk nuddelret.
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller

Kommentarer

  1. Grethe Nexø

    Kan de foldes dagen før og fritteres dagen efter?
    Vi ville godt lave dem som en snack til et måltid med venner

    • Hej Grethe

      Det lyder også rigtig lækkert
      Jeg har ikke prøvet, men tænker godt de kan hvis du sørger for at fyldet ikke er for vådt, – så dejen opblødes.
      Ligeledes vil jeg anbefale at lægge dem adskilt så ikke de klistrer sammen.
      Men som sagt har jeg ikke prøvet, så ovenstående er blot en tanke
      Men de tager altså ikke lang tid at lave, så hvis du f.eks. laver fyldet dagen før og så ruller dem en 2-4 timer før gæsterne kommer, det kan de i hvert fald godt klare at stå

      Rigtig god weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Birgitte

      Hvor køber du filodej på 20×20 cm? I supermarkeder er de typisk væsentligt større, 30×50 eller noget i den retning.

      • Hej Birgitte

        Nogle butikker fører de frosne plader filodej i ca. 20×20, – asiatiske butikker har dem altid Har set dem i Netto, Kvickly og Føtex, men ved ikke om det er fast sortiment☺️ Og ellers kan du sagtens bruge frisk filodej, og blot skære stykkerne til så målene passer nogenlunde, det gør jeg selv ofte.

        Rigtig god fornøjelse

        De bedste hilsner
        Dianna

  2. Pingback: Hjemmelavede forårsruller - Opskrift med kylling og grøntsager

  3. Du skriver ikke, hvor meget filodej du bruger pr. forårsrulle. 20×20 filodej til 30 stk lyder ikke af meget

    • Hej Gitte
      Jo, – altså du skal bruge 1 pakke filodej på ca. 20×20 cm, – i sådan en pakke ligger der oftest 30-50 stykker filodej (på 20×20 cm).
      Du bruger et stykke filodej pr. forårsrulle, – håber det giver mening 🙂

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*