Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

Hvad synes du?


Lækre sprøde forårsruller fyldt med krydret oksekød og grøntsager.
Hjemmelavede forårsruller smager bare super lækkert, og så er de virkelig nemme at lave.
Fyldet kan varieres alt efter hvad man måtte ligge inde med i køleskabet, – så brug endelig forskellige grøntsagsrester.
Til disse forårsruller burger jeg gerne en pakke frossen filo dej på ca. 20×20 cm., – lad den tø op som beskrevet på pakken.
Server forårsrullerne med en sur/sød chilisauce, soya eller lignende.

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

By Dianna Brinch
Tid: 45 min.

Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.

Ingredienser

  • Fyld
  • 500 g hakket oksekød
  • 1/2 spidskål, fintsnittet
  • 2 store gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk oyster sauce
  • 1 1/2 spsk soya
  • Salt og peber
  • Olie
  • Derudover
  • 1 pk filodej på ca. 20x20cm
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk vand
  • 1-2 l raps/fritureolie (kan laves i både gryde eller på en pande med min. 2 cm olie)

Fremgangsmåde

1

Fyld Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.

2

Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.

3

Tilsæt kødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter kålen og lad den faldes sammen.

4

Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.

5

Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.

6

Forårsruller Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.

7

Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.

8

Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.

9

Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.

10

Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.

11

Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.

12

Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat eller en god asiatisk nuddelret.

Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller

Kommentarer

  1. Avatar
    Grethe Nexø

    Kan de foldes dagen før og fritteres dagen efter?
    Vi ville godt lave dem som en snack til et måltid med venner

     
    • Dianna

      Hej Grethe

      Det lyder også rigtig lækkert
      Jeg har ikke prøvet, men tænker godt de kan hvis du sørger for at fyldet ikke er for vådt, – så dejen opblødes.
      Ligeledes vil jeg anbefale at lægge dem adskilt så ikke de klistrer sammen.
      Men som sagt har jeg ikke prøvet, så ovenstående er blot en tanke
      Men de tager altså ikke lang tid at lave, så hvis du f.eks. laver fyldet dagen før og så ruller dem en 2-4 timer før gæsterne kommer, det kan de i hvert fald godt klare at stå

      Rigtig god weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*