Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager
Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Lækre sprøde forårsruller fyldt med krydret oksekød og grøntsager.
Hjemmelavede forårsruller smager bare super lækkert, og så er de virkelig nemme at lave.
Fyldet kan varieres alt efter hvad man måtte ligge inde med i køleskabet, – så brug endelig forskellige grøntsagsrester.
Til disse forårsruller burger jeg gerne en pakke frossen filo dej på ca. 20×20 cm., – lad den tø op som beskrevet på pakken.
Server forårsrullerne med en sur/sød chilisauce, soya eller lignende.

Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager

Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 28 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Fyld

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1/2

    spidskål, fintsnittet

  • 2

    store gulerødder

  • 1

    peberfrugt

  • 1

    stort løg

  • 2 fed

    hvidløg

  • 1 1/2 spsk

    oyster sauce

  • 1 1/2 spsk

    soya

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • 1 pk

    filodej (Min. 30 stykker på ca. 20x20cm)

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 3 spsk

    vand

  • 2 l

    raps/fritureo

Sådan gør du

Fyld

  • Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.
  • Snit spidskålen fint.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter kålen og lad den faldes sammen.
  • Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.
  • Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.

Forårsruller

  • Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.
  • Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.
  • Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.
  • Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.
  • Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.
  • Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
  • Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat eller en god asiatisk nuddelret.
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller - Opskrift på sprøde forårsruller
Hjemmelavede forårsruller – Opskrift på sprøde forårsruller

Kommentarer

  1. Grethe Nexø

    Kan de foldes dagen før og fritteres dagen efter?
    Vi ville godt lave dem som en snack til et måltid med venner

    • Hej Grethe

      Det lyder også rigtig lækkert
      Jeg har ikke prøvet, men tænker godt de kan hvis du sørger for at fyldet ikke er for vådt, – så dejen opblødes.
      Ligeledes vil jeg anbefale at lægge dem adskilt så ikke de klistrer sammen.
      Men som sagt har jeg ikke prøvet, så ovenstående er blot en tanke
      Men de tager altså ikke lang tid at lave, så hvis du f.eks. laver fyldet dagen før og så ruller dem en 2-4 timer før gæsterne kommer, det kan de i hvert fald godt klare at stå

      Rigtig god weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Birgitte

      Hvor køber du filodej på 20×20 cm? I supermarkeder er de typisk væsentligt større, 30×50 eller noget i den retning.

      • Hej Birgitte

        Nogle butikker fører de frosne plader filodej i ca. 20×20, – asiatiske butikker har dem altid Har set dem i Netto, Kvickly og Føtex, men ved ikke om det er fast sortiment☺️ Og ellers kan du sagtens bruge frisk filodej, og blot skære stykkerne til så målene passer nogenlunde, det gør jeg selv ofte.

        Rigtig god fornøjelse

        De bedste hilsner
        Dianna

  2. Pingback: Hjemmelavede forårsruller - Opskrift med kylling og grøntsager

  3. Du skriver ikke, hvor meget filodej du bruger pr. forårsrulle. 20×20 filodej til 30 stk lyder ikke af meget

    • Hej Gitte
      Jo, – altså du skal bruge 1 pakke filodej på ca. 20×20 cm, – i sådan en pakke ligger der oftest 30-50 stykker filodej (på 20×20 cm).
      Du bruger et stykke filodej pr. forårsrulle, – håber det giver mening 🙂

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Hej
    Kan de fryses og genopvarmes i ovn?

    • Hej Sonja

      Det kan de godt ja 🙂
      Normalt plejer jeg at fryse dem inden jeg frituresteger dem, – de skal naturligvis fryses så de ligger adskilt og så friterer jeg dem direkte fra frost 🙂
      Men de ka. også sagtens fryses efter tilberedning og så bare varmes i ovnen efter optøning 🙂

      Kh Dianna

  5. 5 stars
    Hej.
    Jeg har prøvet din opskrift.
    Igår var det nogle med oksekød og nogle med kylling, smagte så dejligt.
    Idag blev det med rejer, bønnespirer, spidskål, smagte også så dejligt.
    Tusind tak for at du delte opskrift.
    Har aldrig arbejdet med filodej før.
    Absolut ikke sidste gang.
    Hilsen
    Hanne.

  6. Hanna Poulsen

    Kan de laves i airfryer??

  7. Kan de laves i ovnen??

    • Hej Maja

      Jeg har ikke selv prøvet, men hvis du pensler dem med olie tænker jeg godt det kan fungere.
      God høj varme, så ikke dejen får for længe og begynder at revne 🙂

      Dbh Dianna

  8. 5 stars
    Fantastisk opskrift på forårsruller – mine gæster var begejstrede. Og opskriften er meget nem for en nybegynder indenfor forårsruller

  9. Jan Tobiasen

    5 stars
    Hej Dianna
    De smager super godt, rigtig god opskrift :). Jeg lavede fyldet dagen før og satte det i køleskabet og det fungerede rigtig godt.

    • Hej Jan

      Hvor dejligt at høre, – og god idé at tilberede fyldet dagen før 🙂

      Rigtig dejlig 1. december 🙂

      Dbh Dianna

  10. Bjarne Stigsby

    4 stars
    Smager fantastisk, men havde alvorlige problemer med sammenklæbning, både før fritering og med de færtigfriterede, der havde ligget på køl til dagen efter. Blev lidt bedre ved at anvende 2 stk filodej pr rulle. Andre forslag?

    • Hej Bjarne

      Dejligt de smagte dig 🙂
      Altså mener du at de åbnede sig/ikke klistrede ordentligt sammen?

      Dbh Dianna

  11. Kan man lave dem i ovnen istedet for friture ?

    • Hej Mette

      Altså ja, det kan man nok godt – men ved ikke om du opnår samme sprøde resultat.
      Men prøv, og pensl dem med rigeligt olie 🙂

      Kh Dianna

  12. Hvis man køber frossen filodej kan de så fryses inden de bliver stegt

    • Hej Line

      Generelt anbefaler man ikke at genfryse optøede varer, men om det også gælder filodej, det ved jeg desværre ikke 🙂

      Kh Dianna

  13. Inge Bødiker

    Hej. Kan jeg bruge rispapir i stedet !
    Hilsen Inge

    • Hej Inge
      Ja man kan sagtens bruge rispapir, og steger dem på panden i lidt olie:)
      Vil anbefale at rulle dem i 2 stykker, så du er sikker på de ikke springer – rispapiret er ret porøst.

      Kh Dianna

4.72 from 28 votes (24 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)