
Lækre sprøde forårsruller fyldt med krydret oksekød og grøntsager.
Hjemmelavede forårsruller smager bare super lækkert, og så er de virkelig nemme at lave.
Fyldet kan varieres alt efter hvad man måtte ligge inde med i køleskabet, – så brug endelig forskellige grøntsagsrester.
Til disse forårsruller burger jeg gerne en pakke frossen filo dej på ca. 20×20 cm., – lad den tø op som beskrevet på pakken.
Server forårsrullerne med en sur/sød chilisauce, soya eller lignende.

Sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Fyld
- 500 g
hakket oksekød
- 1/2
spidskål, fintsnittet
- 2
store gulerødder
- 1
peberfrugt
- 1
stort løg
- 2 fed
hvidløg
- 1 1/2 spsk
oyster sauce
- 1 1/2 spsk
soya
-
Salt og peber
-
Olie
Derudover
- 1 pk
filodej (Min. 30 stykker på ca. 20x20cm)
- 3 spsk
hvedemel
- 3 spsk
vand
- 2 l
raps/fritureo
Sådan gør du
Fyld
- Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.
- Snit spidskålen fint.
- Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter kålen og lad den faldes sammen.
- Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.
- Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.
Forårsruller
- Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.
- Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.
- Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.
- Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.
- Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.
- Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
- Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat eller en god asiatisk nuddelret.





Kan de foldes dagen før og fritteres dagen efter?
Vi ville godt lave dem som en snack til et måltid med venner
Hej Grethe
Det lyder også rigtig lækkert
Jeg har ikke prøvet, men tænker godt de kan hvis du sørger for at fyldet ikke er for vådt, – så dejen opblødes.
Ligeledes vil jeg anbefale at lægge dem adskilt så ikke de klistrer sammen.
Men som sagt har jeg ikke prøvet, så ovenstående er blot en tanke
Men de tager altså ikke lang tid at lave, så hvis du f.eks. laver fyldet dagen før og så ruller dem en 2-4 timer før gæsterne kommer, det kan de i hvert fald godt klare at stå
Rigtig god weekend
De bedste hilsner
Dianna
Hvor køber du filodej på 20×20 cm? I supermarkeder er de typisk væsentligt større, 30×50 eller noget i den retning.
Hej Birgitte
Nogle butikker fører de frosne plader filodej i ca. 20×20, – asiatiske butikker har dem altid Har set dem i Netto, Kvickly og Føtex, men ved ikke om det er fast sortiment☺️ Og ellers kan du sagtens bruge frisk filodej, og blot skære stykkerne til så målene passer nogenlunde, det gør jeg selv ofte.
Rigtig god fornøjelse
De bedste hilsner
Dianna
Pingback: Hjemmelavede forårsruller - Opskrift med kylling og grøntsager
Du skriver ikke, hvor meget filodej du bruger pr. forårsrulle. 20×20 filodej til 30 stk lyder ikke af meget
Hej Gitte
Jo, – altså du skal bruge 1 pakke filodej på ca. 20×20 cm, – i sådan en pakke ligger der oftest 30-50 stykker filodej (på 20×20 cm).
Du bruger et stykke filodej pr. forårsrulle, – håber det giver mening 🙂
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Kan de fryses og genopvarmes i ovn?
Hej Sonja
Det kan de godt ja 🙂
Normalt plejer jeg at fryse dem inden jeg frituresteger dem, – de skal naturligvis fryses så de ligger adskilt og så friterer jeg dem direkte fra frost 🙂
Men de ka. også sagtens fryses efter tilberedning og så bare varmes i ovnen efter optøning 🙂
Kh Dianna
Hej.
Jeg har prøvet din opskrift.
Igår var det nogle med oksekød og nogle med kylling, smagte så dejligt.
Idag blev det med rejer, bønnespirer, spidskål, smagte også så dejligt.
Tusind tak for at du delte opskrift.
Har aldrig arbejdet med filodej før.
Absolut ikke sidste gang.
Hilsen
Hanne.
Hej Hanne
Det gør mig virkelig glad at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Kan de laves i airfryer??
Hej Hanna
Det tænker jeg sagtens du kan:)
Prøv at gå ud fra samme princip som disse filopakker med feta:)
https://gourministeriet.dk/indbagt-feta-i-filodeje-tilberedt-i-airfryere/
Kh Dianna