Fuldstændig fantastik lækker asiatisk marinade, dip og dressing, – smagt til med hvidløg, lime og ingefær.
Den fungerer vidunderligt som topping på kød, grøntager, ris, nudler mv., – og så tager den ikke mere end 5 min. at lave.
Lad den gerne trække i minimum 30 min. inden servering, – så sikrer du at smage fra både sesam, hvidløg og ingefær har gjort sit arbejde i dressingen.
Smør den også på en svinemørbrad inden den skal en tur på grillen, og top den derefter med fintsnittede forårsløg og hakkede peanuts, – det smager fantastisk.
Asiatisk marinade/dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 dl soya
- 2 spsk sesam
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
- 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1/2-1 lime, fint revet skal og saften heraf
Sådan gør du
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
- Lad gerne marinaden trække i 30 min., og smag til om der skal tilsættes mere lime saft og/eller skal. Server som dip/topping til alverdens asiatiske retter, – smager vidunderligt.
Kan man lave marinaden dagen før ?
Hej Natalie
Det kan du sagtens, – dog vil jeg anbefale at vente med de ristede sesam da de ellers kan blive til den kedelige side 🙂
Dbh Dianna