Opskrift på en vidunderlig nem asiatisk marinade, - perfekt som topping/dressing til kød, grøntsager og ris mv.
Ret Tilbehør
Køkken Japansk
Samlet tid 5 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1 dlsoya
2 spsksesam
1spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
1/2-1lime, fint revet skal og saften heraf
Sådan gør du
Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
Lad gerne marinaden trække i 30 min., og smag til om der skal tilsættes mere lime saft og/eller skal. Server som dip/topping til alverdens asiatiske retter, - smager vidunderligt.