Fuldstændig fantastik lækker asiatisk marinade, dip og dressing, – smagt til med hvidløg, lime og ingefær.
Den fungerer vidunderligt som topping på kød, grøntager, ris, nudler mv., – og så tager den ikke mere end 5 min. at lave.
Lad den gerne trække i minimum 30 min. inden servering, – så sikrer du at smage fra både sesam, hvidløg og ingefær har gjort sit arbejde i dressingen.
Smør den også på en svinemørbrad inden den skal en tur på grillen, og top den derefter med fintsnittede forårsløg og hakkede peanuts, – det smager fantastisk.

Asiatisk marinade/dressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 dl soya
- 2 spsk sesam
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
- 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1/2-1 lime, fint revet skal og saften heraf
Sådan gør du
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
- Lad gerne marinaden trække i 30 min., og smag til om der skal tilsættes mere lime saft og/eller skal. Server som dip/topping til alverdens asiatiske retter, – smager vidunderligt.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.
Kan man lave marinaden dagen før ?
Hej Natalie
Det kan du sagtens, – dog vil jeg anbefale at vente med de ristede sesam da de ellers kan blive til den kedelige side 🙂
Dbh Dianna