Aperol Spritz cocktail, – en skøn sommerdrink der kan mixes sammen på et kort øjeblik.
Den italienske likør, Aperol, har de seneste mange år hittet verden over, – og her i Danmark er det ingen undtagelse.
Så snart solen kigger frem, bugner gaderne med skilte om den populære cocktail Aperol Spritz.
Og jeg er altså helt med på den bølge, for jeg ELSKER en god Aperol Spritz, – iskold, med masser af isterninger og friske skiver af appelsin.
Aperol Spritz blandings forhold
Hvordan man foretrækker sin Aperol Spritz er meget individuelt.
Opskriften på Aperol Spritz herunder tager udgangspunkt i blandingsforholdet 3-2-1, – det vil sige 3 dele prosecco, 2 dele Aperol og 1 del danskvand. Det er klart sådan jeg foretrækker min Aperol Spritz, – læskende og lækker, og ikke for skarp. Og så masser af isterninger og appelsinskiver, – et must i min Aperol cocktail.
Foretrækker du den mere skarp, så brug blandings forholdet halv/halv. Altså halv Aperol, halv prosecco og kun en sjat danskvand på toppen.
Aperol Spritz
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 18 cl prosecco eller en anden let tør mousserende vin
- 12 cl aperol
- 6 cl danskvand
- 1/2 appelsin, skåret i skiver
- Isterninger
Sådan gør du
- Fyld 2 store glas op med isterninger, og mas appelsinskiverne ned langs kanten af glassene.
- Hæld først prosecco i glassene, og tilsæt derefter aperol og slut af med danskvand.Rør evt. rundt med et sugerør eller en lang ske, så ingredienserne bliver mixet ordentligt sammen.
- Du kan også mixe din Aperol Spritz i en kande, så den er lige til at hælde over isterningerne.
- Top f.eks. din Aperol Spritz med en appelsin skive, citron eller mynte.