
Er der noget mere dansk og sommerligt end en kølig skål koldskål? Jeg tror det næppe. Denne opskrift er en hyldest til de lange lyse aftener, hvor en enkel dessert kan blive højdepunktet i et måltid. Med sin forfriskende blanding af tykmælk, æg, citron og vanilje, er denne koldskål ikke bare en dessert; det er en tur tilbage til barndommens somre, hvor hver skefuld var en fryd. Denne hjemmelavede version bringer alle de bedste minder frem og skaber en hyggelig stemning rundt omkring spisebordet, uanset om du deler den med familie eller venner. Så lad os dykke ned i denne sommerklassiker og mindes de dage, hvor livets glæder var så enkle som en skål koldskål.
Min bedste opskrift på hjemmelavet koldskål
Den bedste hjemmelavede koldskål der smager af dansk sommer og skønne barndomsminder.
Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg er super nemt at lave, – og det smager bare helt vidunderligt.
For at være helt ærlig, så tror jeg som sådan ikke, at det er billigere at lave sin koldskål selv, men der er noget hyggeligt ved at tage børnene med i køkkenet og lave koldskål. Det bringer sommer barndomsminder frem hos mange.
Denne opskrift på koldskål er med tykmælk og æg, – nogle gange kan det være svært at finde tykmælk, i så fald bruger jeg ymer med 3,5% fedt.
Derudover har jeg brugt en lækker stor vaniljestang til denne portion koldskål, – jeg elsker vanilje, og samtidig masser af fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft.
Server din koldskål med sprøde hjemmebagte kammerjunkere med en skøn smag af citron og vanilje.

Koldskål med tykmælk og æg - Kærnemælks koldskål
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 l
kærnemælk
- 3 dl
tykmælk
- 4 æggeblommer - evt. pasteuriserede
- 75 g
sukker
- 1 god vaniljestang
- 1 citron, fintrevet skal og saft heraf
- Kammerjunkere - Klik her
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret
- Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en lys og luftig masse.
- Tilsæt citronskal, halvdelen af citronsaften, kærnemælk og tykmælk og rør det godt sammen.
- Smag til om den mangler syre eller sødme, og tilsæt evt. mere citronsaft eller lidt vaniljesukker.
- Server med sprøde kammerjunker, friske bær eller drik den alene, - friskt og lækkert.


Pingback: Kammerjunker - Opskrift på de bedste kammerjunker
Så frisk og lækker
Hej Cinet
Tusind tak, det er jeg virkelig glad. for at høre 🙂
Kh Dianna