
Lækker blød og luftig citronfromage, – cremet, syrlig og med en blød sødme.
Citronfromage, – endnu en skøn dessert fra “mormor-køkkenet” og ikke mindst en vidunderlig sommerdessert, – selvom den nu klæder alle årstider helt vidunderligt.
Denne citronfromage er utrolig nem at lave, den kan med fordel laves dagen før den skal serveres, – og den kan både portionsanrettes som her, eller serveres i en stor skål.
Citron fromagen er blød, luftig og cremet, – den har en vidunderlig syre og blot en snert af sødme. Du kan vælge at tilsætte vanilje til din citronfromage, – det vil fremhæve sødmen en smule, men samtidig komplimenterer det syren helt fantastisk. Du kan også drysse med en smule lakridspulver, eller servere den med friske hindbær.
Jeg har toppet min citronfromage med en blød flødeskum og lidt usaltede pistacienødder – enkelt, smukt og bare så lækkert.
Citronfromage er desværre en lidt glemt dessert, – og det er virkelig en skam, for det smager bare helt vidunderligt af sol, sommer og skønne barndomsminder.

Citronfromage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Citronfromage
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 2 1/2 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 1 dl friskpresset citronsaft – ca. 2 store citroner
- 2 tsk citronskal, fintrevet
- 4 blade husblas
Pynt
- Flødeskum, – ca. 1 1/2 dl piskefløde
- Grønne usaltede pistacienødder, finthakket
- Citronskal, fintrevet
Sådan gør du
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk sukker, citronskal og æggeblommer hvide og luftige i en skål.
- I en anden skål piskes æggehviderne stive, og fløden piskes ligeledes til en blød flødeskum. Yes, der er gang i 4 skåle lige nu, – så hold tungenlige i munden (og opvaskebørsten klar) 😉
- Smelt den udblødte husblas i en lille gryde ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Rør citronsaften sammen med husblassen, – tilsæt en smule ad gangen. Rør det sammen med en ske til alt citronsaften er brugt, – på denne måde sikrer du at husblassen ikke klumper når den røres sammen med æggesnapsen.
- Rør husblas/citronsaften sammen med æggesnapsen, og vend derefter flødeskummen i ad et par omgange.
- Vend til sidst de piskede æggehvider i. Sørg for ikke at slå for meget luft ud af fromagen, – men sørg samtidig for at det hele er vendt/rørt godt sammen.
- Fordel citronfromagen i 6 portionsglas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, – og gerne natten over. Du kan evt. banke glassene forsigtigt ned i bordet for at få overfladen glat, – alternativt kan du glatte den ud med bagsiden af en varm ske.Dæk skålene med film eller læg et låg over, så ikke citronfromagen tager smag eller får en grim overflade.
- Inden servering toppes citronfromagen med flødeskum og evt. finthakkede pistacienødder og citronskal.



Elsker den dessert
Har ikke fået den siden min mor døde… Det må jeg gøre noget ved
Hej Kirsten
Åhh den må du prøve at lave så, og mindes din kære mor<3
Kh Dianna
Har bragt den til min familie i Portugal og laver den et par gange om året og selvfølgelig til Påske. Efterhånden i større større mængder da flere og flere i familen elsker den.
Hej Lars
Hvor er det godt at høre den falder i familiens smag 🙂
Dbh Dianna
Man også blande lidt appelsinsaft i for et lækker alternativ:)
Rigtig god idé, fiffet er hermed givet videre:)
Dbh Dianna
Hvor længe holder den i køleskabet?
Hej Linnea
Hvis alle ingredienser er friske vil jeg sige 3-4 dage 🙂
Kh Dianna
Smager helt vidunderligt
Kan den fryses?
Hej Peter
Tusind tak for din dejlige besked – det er jeg virkelig glad for at høre:)
Og ja, det skulle der bestemt ikke være noget i vejen for 🙂
Kh Dianna
Fantastisk dessert, vi laver den som tradition til nytår og påske, den er altid vellykket( og vi laver den af og til til gæster andre tider på året, alle elsker den.)
Hej Jørgen
Rigtig godt nytår:)
Tusind tak for din dejlige besked, hvor gør det mig glad at høre:)
Kh Dianna
Bedste opskrift på citronfromage
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Har lige lavet den til gæster i morgen! Smager fantastisk!
Hej Michael
Ihhh hvor er det dejligt at høre 🙂 Elser selv citronfromage, dejlig frisk afslutning på en middag 🙂
Kh Dianna