Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
Pisk sukker, citronskal og æggeblommer hvide og luftige i en skål.
I en anden skål piskes æggehviderne stive, og fløden piskes ligeledes til en blød flødeskum. Yes, der er gang i 4 skåle lige nu, - så hold tungenlige i munden (og opvaskebørsten klar) ;-)
Smelt den udblødte husblas i en lille gryde ved helt lavt blus, - det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Rør citronsaften sammen med husblassen, - tilsæt en smule ad gangen. Rør det sammen med en ske til alt citronsaften er brugt, - på denne måde sikrer du at husblassen ikke klumper når den røres sammen med æggesnapsen.
Rør husblas/citronsaften sammen med æggesnapsen, og vend derefter flødeskummen i ad et par omgange.
Vend til sidst de piskede æggehvider i. Sørg for ikke at slå for meget luft ud af fromagen, - men sørg samtidig for at det hele er vendt/rørt godt sammen.
Fordel citronfromagen i 6 portionsglas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, - og gerne natten over. Du kan evt. banke glassene forsigtigt ned i bordet for at få overfladen glat, - alternativt kan du glatte den ud med bagsiden af en varm ske.Dæk skålene med film eller læg et låg over, så ikke citronfromagen tager smag eller får en grim overflade.
Inden servering toppes citronfromagen med flødeskum og evt. finthakkede pistacienødder og citronskal.