Citronfromage - Opskrift på citronfromage med flødeskum

Citronfromage

Citronfromage
Opskrift på klassisk citronfromage
Citronfromage - Opskrift på citronfromage med flødeskum

Lækker blød og luftig citronfromage, – cremet, syrlig og med en blød sødme.
Citronfromage, – endnu en skøn dessert fra “mormor-køkkenet” og ikke mindst en vidunderlig sommerdessert, – selvom den nu klæder alle årstider helt vidunderligt.
Denne citronfromage er utrolig nem at lave, den kan med fordel laves dagen før den skal serveres, – og den kan både portionsanrettes som her, eller serveres i en stor skål.

Citron fromagen er blød, luftig og cremet, – den har en vidunderlig syre og blot en snert af sødme. Du kan vælge at tilsætte vanilje til din citronfromage, – det vil fremhæve sødmen en smule, men samtidig komplimenterer det syren helt fantastisk. Du kan også drysse med en smule lakridspulver, eller servere den med friske hindbær.
Jeg har toppet min citronfromage med en blød flødeskum og lidt usaltede pistacienødder – enkelt, smukt og bare så lækkert.
Citronfromage er desværre en lidt glemt dessert, – og det er virkelig en skam, for det smager bare helt vidunderligt af sol, sommer og skønne barndomsminder.

Citronfromage - Opskrift på citronfromage med flødeskum

Citronfromage

Opskrift på klassisk citronfromage
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.62 fra 47 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Citronfromage

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1 dl friskpresset citronsaft – ca. 2 store citroner
  • 2 tsk citronskal, fintrevet
  • 4 blade husblas

Pynt

  • Flødeskum, – ca. 1 1/2 dl piskefløde
  • Grønne usaltede pistacienødder, finthakket
  • Citronskal, fintrevet

Sådan gør du

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk sukker, citronskal og æggeblommer hvide og luftige i en skål.
  • I en anden skål piskes æggehviderne stive, og fløden piskes ligeledes til en blød flødeskum.
    Yes, der er gang i 4 skåle lige nu, – så hold tungenlige i munden (og opvaskebørsten klar) 😉
  • Smelt den udblødte husblas i en lille gryde ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Rør citronsaften sammen med husblassen, – tilsæt en smule ad gangen. Rør det sammen med en ske til alt citronsaften er brugt, – på denne måde sikrer du at husblassen ikke klumper når den røres sammen med æggesnapsen.
  • Rør husblas/citronsaften sammen med æggesnapsen, og vend derefter flødeskummen i ad et par omgange.
  • Vend til sidst de piskede æggehvider i. Sørg for ikke at slå for meget luft ud af fromagen, – men sørg samtidig for at det hele er vendt/rørt godt sammen.
  • Fordel citronfromagen i 6 portionsglas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, – og gerne natten over. Du kan evt. banke glassene forsigtigt ned i bordet for at få overfladen glat, – alternativt kan du glatte den ud med bagsiden af en varm ske.
    Dæk skålene med film eller læg et låg over, så ikke citronfromagen tager smag eller får en grim overflade.
  • Inden servering toppes citronfromagen med flødeskum og evt. finthakkede pistacienødder og citronskal.

Kommentarer

  1. Kirsten

    5 stars
    Elsker den dessert
    Har ikke fået den siden min mor døde… Det må jeg gøre noget ved

  2. Lars Peter Gomes Larsen

    Har bragt den til min familie i Portugal og laver den et par gange om året og selvfølgelig til Påske. Efterhånden i større større mængder da flere og flere i familen elsker den.

  3. Kenneth

    Man også blande lidt appelsinsaft i for et lækker alternativ:)

  4. Linnea

    Hvor længe holder den i køleskabet?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)