
Lækker autentisk nudelsuppe fra det thailandske køkken, – masser af smag, varm og fyldig.
Denne her thaisuppe er super nem at lave, den smager helt vidunderligt, og så indeholder den masser af friske grøntsager, saftig kylling og er krydret med bl.a. ingefær, hvidløg og lime, som giver saucen en skøn dybde.
Suppen har en vidunderlig varme og aroma, – og så kan du selv spice den op og ned med den friske chili.
Jeg har valgt først at “marinere” kyllingen som jeg gør i min asiatiske stir fry med kylling og cashewnødder (den bør du altså også prøve;-) ), – for at gøre den så mør og saftig som mulig. Men det gør du præcis som det passer dig, – og hvad tiden er til. Hvis du vil prøve fiffet, – gøres det sådan her:
Saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøgt mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som narton. Yep, – det virker.
Jeg har også prøvet med bagepulver, og det virker altså også 🙂
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne karrysuppe som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂

Thaisuppe – Rød karrysuppe med kylling og nudler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder
- 200 g nudler
- 1 ds babymajs, drænet og skåret i skiver – 200 g drænet vægt
- 1 stort løg, groft hakket
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 125 g sugarsnaps, snittet
- 4 forårsløg, snittet
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk.
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2-1 rød chili, skåret i skiver – smag selv til
- 8 dl bouillon, kylling eller grøntsags
- 1 ds kokosmælk
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk fiskesauce
- 1/2-1 lime, saften heraf
- Salt og peber
- Olie
Topping
- Cashewnødder
- Forårsløg, snittet
- Evt. frisk chili
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie på en pande eller i en gryde ved middel varme, og rist nødderne til de er flotte gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side på en tallerken.
- På samme pande steges kyllingen af ved middel varme, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt, forårsløg, majs og sugarsnaps, og varm igennem i ca. 5 minutter, rør jævnligt. Jeg gemmer gerne halvdelen af peberfrugten, forårsløgene og sugarsnaps, som jeg først putter i suppen 5 minutter inden den er færdig, – så beholder du en god sprødhed og masser af farve. Men det gør du som du foretrækker det.
- Tilsæt karrypasta og tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden den friske chili tilsættes (husk at smage på denne så du selv kan justere styrken) sammen med kokosmælk og den varme bouillon.Lad suppen simre/små koge i ca. 15 minutter. Hvis du har valgt at gemme halvdelen af grøntsager som jeg gør, så husk at hælde dem ved suppe ca. 5 minutter inden den er færdig.
- Kog imellemtiden nudlerne som beskrevet på pakken og skyl dem derefter i koldt vand, og lad dem dræne i en sigte.
- Sluk for blusset til suppen, tilsæt fiskesauce og smag til med lime, salt og peber.
- Fordel nudlerne i 4 skåle, hæld suppen over og top denne med ristede cashewnødder, friske forårsløg og evt. fintsnittet chili.


Jeg har lavet den af flere omgange og det smager bare fantastisk ⭐️
Hej Jannie
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
Rammer perfekt nerven i det thailandske køkken! Overraskende nemt at lave og superlækkert!
Hej Sune
Ej hvor er det bare fedt at høre altså, – tusind tak:)
Dbh Dianna
5 stjerner – vores nye favoritsuppe
Hej Stine
Eeeej hvor dejligt at høre, – tusind tak for de fine stjerner:)
Kh Dianna
Vi skal have suppen på fredag. Kan den laves dagen før? Og så komme de sidste friske rå grøntsager i ved opvarmning?
Glæder mig til at prøve den, ser så lækker ud
Mvh Charlotte
Hej Charlotte
Du kan sagtens forberede suppen dagen før, og så tilføje de friske grøntsager under opvarmning 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Så lækker suppe!
Tak for mad – det skal vi have igen !
Hej Tina
Ej hvor gør det mig glad at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Vi har lavet den mange gange snart. Enkel og lækkert
Hej Heidi
Åhhh tusind tak altså, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker opskrift, særligt til en kold vinterdag godt med chili
Hej Charlotte
Åhhh hvor gør det mig altså glad at høre, – så dejligt du skriver det til mig 🙂
Kh Dianna
Så lækker suppe, mums den får et stort 5 tal af mig
Hej Charlotte
Tusind tak for din dejlige besked, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg glæder mig til at prøve suppen i aften Har du en ide til udskiftning af babymajs da min datter ikke kan tåle majs.
God dag
Hej Anette
Så kan du blot undlade majsene, ingen problemer 🙂
Bambusskud smager også dejligt i 🙂
Kh Dianna
Lækker, lækker suppe…….og ovenikøbet nem. Jeg lavet 3 dobbelt portion og fryser den ned. Bruger minutnudler når jeg varmer den igen.
Hej Bente
Hvor gør det mig glad at høre, tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
Den smager fantastisk – vi spiser den tit og det er altid den mine børn spørger efter.
Hej Mira
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
FANTASTISK SUPPE, VI ELSKER DEN. 1000 TAK FOR ALLE DINE GODE OPSKRIFTER, ELSKER AT FØLGE DIG.
KH BETTINA
Hej Bettina
Det var da den dejligste besked at modtage – tusind tak for de søde ord:)
Kærlig hilsen
Dianna
Opskriften er god,
Dog er 1 dåse kokosmælk til 8 dl bullion for lidt.
For at kokos smagen skal trænge igennem bliver det bedre med 2 dåser kokosmælk
Velbekomme!
Hej Kim
Åhhh jeg tror altså det kommer an på hvilken kokosmælk man anvender. Prøv en af dem der hedder cremet, så er det rigeligt med 1 dåse 🙂
Jeg bruger en fra Grøn Balance, den er ultra cremet 🙂
Men fiffet er i hvert fald hermed givet videre 🙂
Dbh Dianna