Pasta med cremet spinatsauce
Opskrift på den nem og super lækker spinatsauce, - blendet til den blødeste grønne creme.

Nem og lækker spinatsauce, – blød og cremet og lavet helt uden fløde. Den tager kun små 20 minutter at lave, – og se lige en smuk grøn farve.
Server pastaen alene eller til et stykke stegt kylling, laks eller oksekød. Serveres pastaen uden kød, – vil jeg anbefale at servere med et stykke brød, en tomatsalat eller lignende ved siden af.

Pasta med cremet spinatsauce
Opskrift på den nem og super lækker spinatsauce, – blendet til den blødeste grønne creme.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g friske spinat – frost kan også bruges
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 100 g parmesan, fintrevet
- 40 g pinjekerner
- 1-1 1/2 dl bouillon, – grønt eller kylling
- Olivenolie
- Salt og peber
- Evt. en smule citron
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
- Hæld basilikum og spinaten over og lad det varme med til den falder sammen, – krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
- Hæld pandens indhold i en blender sammen med pinjekerner og varm bouillon (start med 1 dl). Blend til du har en blød og ensartet sauce.
- Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og rør parmesanen ud i saucen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule citron.
- Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen på panden.Juster evt. konsistensen med den sidste bouillon hvis der er behov for det.
- Server med revet parmesan og evt. frisk basilikum på toppen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.



Det smager super lækkert! Mit blev dog samlet lidt i en klump, og slet ikke så flot og cremet som på dit billede. Hvad kan det mon skyldes?
hej Sofie
Dejligt den smagte dig 🙂
Jeg tænker der kan være to ting, – huskede du at fortynde med pastavand? Også efter den er vendt med pastaen, – der justeres konsistensen nemlig en sidste gang 🙂
Og ellers tænker jeg det kan være den pasta du har brugt. Måske den har ligget for længe efter den blev drænet så den har sat sit i klumper?
Kh Dianna