
Nem og lækker spinatsauce, – blød og cremet og lavet helt uden fløde. Den tager kun små 20 minutter at lave, – og se lige en smuk grøn farve.
Server pastaen alene eller til et stykke stegt kylling, laks eller oksekød. Serveres pastaen uden kød, – vil jeg anbefale at servere med et stykke brød, en tomatsalat eller lignende ved siden af.

Pasta med cremet spinatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g friske spinat – frost kan også bruges
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 100 g parmesan, fintrevet
- 40 g pinjekerner
- 1-1 1/2 dl bouillon, – grønt eller kylling
- Olivenolie
- Salt og peber
- Evt. en smule citron
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
- Hæld basilikum og spinaten over og lad det varme med til den falder sammen, – krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
- Hæld pandens indhold i en blender sammen med pinjekerner og varm bouillon (start med 1 dl). Blend til du har en blød og ensartet sauce.
- Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og rør parmesanen ud i saucen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule citron.
- Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen på panden.Juster evt. konsistensen med den sidste bouillon hvis der er behov for det.
- Server med revet parmesan og evt. frisk basilikum på toppen.



Det smager super lækkert! Mit blev dog samlet lidt i en klump, og slet ikke så flot og cremet som på dit billede. Hvad kan det mon skyldes?
hej Sofie

Dejligt den smagte dig
Jeg tænker der kan være to ting, – huskede du at fortynde med pastavand? Også efter den er vendt med pastaen, – der justeres konsistensen nemlig en sidste gang
Og ellers tænker jeg det kan være den pasta du har brugt. Måske den har ligget for længe efter den blev drænet så den har sat sit i klumper?
Kh Dianna