
En vaske ægte dansk sommerklassiker, – jordbær-rabarbersaft med vanilje.
Den smager vidunderligt skønt, – frisk og sødmefuld på den helt rigtigt måde.
Det er super nemt at lave, og saften holder fint et par uger på køl. Jeg skyller gerne de skolde flasker i lidt atemon, – men det kan man gøre som man lyster.
Saften er ligeledes fryseegnet, så den kan sagtens fryses ned i mindre portioner.
Server saften med masser af isterninger og fortynd den med en smule vand til du opnår den styrke du ønsker.

Jordbær-rabarbersaft
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 700 g
rabarber
- 500 g
jordbær, – frost eller friske
- 450 g
sukker
- 1 1/2 l vand
- 1
vaniljestang
-
Evt. atemon til at skylle flaskerne med
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i tykkelsen, – hæld dem i en gryde sammen med jordbærrene. Sørg ligeledes for at rense disse grundigt hvis de er friske.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
- Hæld sukker, vanilje og vaniljestangen i gryden sammen med rabarber og jordbær.
- Hæld vandet over og bring i kog.
- Skru ned til middel varme og lad saften småkoge i ca. 20 min.
- Sluk for blusset og lad saften køle let af, inden den hældes gennem en finmasket sigte og fyldes på skoldede og evt. atemon skyllede flasker.
- Opbevar saften på køl og drink den iskold, – gerne med masser af isterninger.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Let at lave og smager helt fantastisk.
Hej Søs
Hvor er det dejligt at høre:) Tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna