
Nem og lækker pasta med cremet svampesauce, – enkelt og med masser af dejlig smag.
Simple pastaretter er bare noget af det bedste, – de smager vidunderligt og så tager de ingen tid at lave.
Denne kan være klar på under 30 min., – en skøn hverdags pasta til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Pasta med svampe og flødesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta
- 400 g
svampe skåret i skiver, - jeg brugte almindelig og brune champignon
- 2 håndfulde
frisk spinat
- 1
løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, presset eller revet
- 1 1/2 dl
hvidvin
- 1 1/2 dl
kylling bouillon
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 140 g
parmesan, fintrevet
- 40 g
smør
- 1 tsk dijon
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. lidt finthakket persille til soppen
Sådan gør du
- Smelt smør og et par spsk olie på en pande, og steg svampene af ved god høj varme til væden er fordampet.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg med et par minutter.
- Hæld vin over, og lad alkoholen fordampe inden bouillon, dijon og fløde tilsættes.
- Lad saucen små simre mens pastaen koges, - rør undervejs.
- Kog pastaen som beskrevet på posen, gerne al dente og dræn den for væde.*Gem evt. en smule væde til at justere konsistens på saucen med.
- Hæld parmesanen i saucen, rør til den er smeltet og smag til med salt og peber.
- Vend spinaten i saucen til den lige akkurat er faldet sammen og sluk for blusset.
- Vend pastaen i saucen, og server den toppet med lidt finthakket persille.




Bliver den kedelig uden hvidløg eller kan man bruge en anden smagsforstærker?
Jeg er V I L D med alle dine opskrifter
Hej Mia
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak
Altså er det fordi du ikke bryder dig om hvidløg? For ellers kan du blot tilsætte lidt mindre hvis du foretrækker det:)
Men tænker også sagtens du kan undlade det, – hvidløget bidrager naturligvis med en god mængde smag, men det gør svampene bestemt også, så jeg er sikker på den også smager fantastisk uden
De bedste hilsner
Dianna
Av, den var ikke et hit. Havde håbet på en mere cremet og umami-præget ret, men det var meget syrlig fra hvidvinen og vandet.
Hej Frederik
Ej hvor ærgerligt.
Jeg tænker lidt om svampene er stegt hårdt og længe nok, – for så burde umamismagen ikke fejle:) Og om saucen har kogt nok ind?!:)
Rigtig god påske:)
Dbh Dianna
Lækker ret, kan også sagtens laves uden hvidvin med en smule mere vand
Tusind tak for din besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Det er vigtigt at svampene er ikke for fin hakket, men også a small advice koge din svampe for stag.
Vin skal ikke være helt tørt, og som Dianna sige forberede din svampe med vin tilsæt til du kan ikke duft alkohol i luft
Fremragende pasta, men om den går godt med kød eller skalddyr, kommer an på nogle få ingredienser
Hvis du laver retten og inkludere hvidvin, vil jeg kraftigt anbefale at koge nogle muslinger (evt. Blåmuslinger), pille dem og ligge dem i retten. Så bliver hvidvin pludslig en meget mere meningsgivende del af retten.
Jeg har fulgt opskriften et par gange, og i aften spiste jeg pastaen med irsk ribeye og salat. Jeg tilføjede kantareller og fjernede hvidvinen for at fokusere på svampesmagen og dens umami. Det viste sig at være en ekstrem god beslutning.
Jeg er kæmpe fan af den her opskrift! Tak
Hej Laurits
Tusind tak for de søde ord, og alle de fantastiske fif og tips:)
De er modtaget og hermed givet videre:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna
Ps.
Oversize pastaer er også et “kæmpe hit” der hjemme
Haha ja det er de altså også herhjemme;-)
Virkelig god pasta ret den er lækker creamene og dejlig smag af svampene ummm
Hej Laura
Tusind tak for din dejlige besked, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Lækker ret ! Meget populær her.
Rev en squash og stegte med. Det blev rigtig godt.
Hej Anne
Tusind tak for de søde ord – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert!!
Hej Lukas
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Hej Diana. Jeg skal lave retten i aften – og jeg ser meget frem til det!
Jeg vil høre om man kan lave “sovsen” noget tid inden og så varme den op når man skal bruge den?
Mvh Camilla
Hej Camilla
Beklager jeg ikke fik svaret da du stod med opskriften 🙂
Du kan sagtens lave saucen på forhånd, og så justere konsistensen med pastavand når retten samles 🙂
Kh Dianna